Aircoheater met verwarming | IZI Cool airco zonder buitenunit

De beste aircoheater met ingebouwde verwarming kopen? Koelen in de zomer en verwarmen in de winter dankzij de unieke aircoheaters zonder buitenunit van IZI Cool.

Interesse in de IZI Cool aircoheater modellen & prijzen? JA:

Aircoheater met verwarming | IZI Cool airco zonder buitenunit

Stap 1 van 2 - Aircoheater offerte

Aircoheater met verwarming | IZI Cool airco zonder buitenunit
Aircoheater met verwarming – IZI COOL

De voordelen en prijsklasse van airco-verwarmers

Bent u op zoek naar een manier om uw huis te ventileren en het toch voldoende warm te houden? Heeft u last van allergieën en wilt u ze onder controle krijgen? Overweeg dan de aanschaf van een luchtverwarmer. Airconditioners zijn er in verschillende uitvoeringen en tegen verschillende prijzen.

– Wat is een airconditioner verwarming?

– Hoe werkt een airconditioner?

– Wat zijn de voordelen van een airconditioner en hoeveel kost hij?

Dit artikel vertelt u alles wat u moet weten over airconditioners.

Wat is een airconditioner verwarming?

Een luchtverwarmer, ook wel airconditioner of luchtbehandelaar genoemd, is een apparaat dat schone warme of koele lucht in een ruimte verdeelt. Dankzij de energiebesparende eigenschappen wordt een airconditioning verwarming thans beschouwd als een milieuvriendelijk alternatief voor een verwarmingsketel voor centrale verwarming. Er zijn verschillende soorten airconditioners en de prijs varieert. U kunt airconditioners op de vloer plaatsen of aan de muur hangen. Er zijn zelfs mobiele airconditioners die met behulp van wielen gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Airconditioners zijn over het algemeen verkrijgbaar in de volgende modellen:

– Aan de wand gemonteerde modellen

– Plafondmodellen voor montage aan het plafond

– Vloermodellen voor gebruik op de vloer

– Luchtroosters voor boven het plafond (en dus uit het zicht!)

– Inbouw modellen, bijv. in een kast (en dus uit het zicht!)

– Cassettemodellen voor montage in het plafond uit het zicht

Er wordt onderscheid gemaakt tussen single-split airconditioning units, multi-split airconditioning units en monobloc airconditioning units:

Single-split airconditioner

Wilt u een kleine ruimte of slechts één kamer in uw huis koelen of verwarmen? Dan is een enkele split airconditioner voldoende. Dit type airconditioner bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit.

Multi-split airconditioner

Wilt u uw hele huis of bedrijfspand voorzien van warme en/of koude lucht en niet slechts één ruimte? Dan heb je een multi-split airconditioner nodig. Dit type airconditioning bestaat uit een buitenunit en meerdere binnenunits die in verschillende ruimten kunnen worden geplaatst.

Monoblok airconditioner

Een monobloc airconditioner is een airconditioning systeem zonder aparte buiteneenheid. De kast bevat zowel een binnen- als een buitenunit. Dit is handig als u geen buitenunit aan de voorkant van uw huis kunt bevestigen. Een monobloc airconditioner is ook verkrijgbaar in een mobiele versie die u kunt verplaatsen.

Aircoheater met verwarming 2023 - Aircoheater met verwarming pictogram van aircoheater
Aircoheater met verwarming

Wat zijn de voordelen van een airconditioner?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de aanschaf van een airconditioner. De grootste voordelen worden hieronder opgesomd:

Energie-efficiënt

Zoals we al kort hebben besproken, zijn airconditioners een milieuvriendelijk alternatief voor verwarmingsketels. Airconditioners hebben vaste eenheden waardoor gefilterde lucht de ruimte herhaaldelijk kan verwarmen of koelen. Een buitenunit gebruikt de buitenlucht, terwijl een monobloc airconditioner de lucht filtert en in de kamer blaast. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat in uw woning of bedrijfspand.

Kostenbesparing

Als de ruimte voldoende geïsoleerd is, gaat er nauwelijks warmte of koude verloren met een airconditioner. Dit bespaart u weer geld op uw energierekening. Bovendien heeft een airconditioner een levensduur van ongeveer 15 jaar. Tussendoor hoeft u slechts een paar onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, zoals het vervangen van de filters.

Een gezond binnenklimaat. Het gebruik van een luchtverwarmer zorgt voor een gezond binnenklimaat in uw woon- of werkomgeving. Als de vochtigheid te hoog is, kan er schimmel ontstaan. Een luchtvochtigheid van iets meer dan 50 % is schadelijk voor de longen. Vochtigheid boven 70% kan bacteriën, virussen, stofmijt en allergieën veroorzaken.

Vermindert allergie symptomen

Airconditioners blazen gefilterde lucht in de kamer. Deze schone lucht is voor 95-99% vrij van pollen, stof, stofmijt en bacteriën. Airconditioning is dus een absolute must als u of iemand in uw huishouden last heeft van allergie symptomen.

Wat is de prijs van een luchtverwarmer?

De prijs van een airconditioner hangt af van het model en de specificaties, zoals het vermogen. De prijs van een split-airconditioner is lager dan die van een multisplit-airconditioner. Gemiddeld kost een split-airconditioner tussen 2.500 en 3.500 euro. De prijs van een multi-split airconditioner ligt iets hoger en bedraagt ongeveer 4.000 euro. Wilt u een airconditioner laten installeren door een professioneel installatiebedrijf? Zo ja, dan komt dit bovenop de prijs van de airconditioner. U moet rekenen op nog eens €400 voor de installatie, die al dan niet in de aankoopprijs is inbegrepen.


aircoheater airco verwarmen

Hoe kiest u het beste airconditioning systeem voor uw huis?

Gezien de koude temperaturen ligt het misschien niet voor de hand, maar het is nu wel degelijk een goed moment om na te denken over airconditioning in uw huis. Waarom? Omdat de winter het hoogseizoen is voor onderhoud en reparatie van ovens, maar een laagseizoen voor airconditioning. Het vroege voorjaar is ook een goed moment omdat onze technici het dan minder druk hebben met het installeren van nieuwe apparatuur.

Als u het eindelijk beu bent om dit jaar in de hitte te leven met alleen een ventilator om u af te koelen, is het nu een goed moment om een airconditioner aan te schaffen. Hieronder vindt u enkele van onze tips over hoe u het beste de nieuwe airconditioner voor uw huis kunt kiezen.

Modellen airconditioners

Er zijn verschillende soorten airconditioners die in een huis kunnen worden geïnstalleerd, maar de keuze van de juiste is wat er uiteindelijk echt toe doet. Hier zijn de meest voorkomende airconditioners om te overwegen:

Centrale airconditioning

Dit is de meest voorkomende vorm van airconditioning in woningen, en veel woningen zijn al uitgerust met centrale airconditioning. Deze airconditioners koelen de lucht met behulp van koeltechnologie (ja, net als uw koelkast). Zij maken gebruik van de volgende identieke componenten: een condensor, een verdamper, een airconditioner met een ventilator en een afzonderlijk kanaalsysteem om de lucht in de kamer uit te wisselen met gekoelde lucht. De condensor bevindt zich buiten, terwijl het ventilatiesysteem zich meestal in de garage, op zolder of in de kelder bevindt, met leidingen die door de zolder of kelder en door de muren van het huis lopen.

Warmtepompen

Dit is een speciaal type van centrale airconditioning. Het verschil tussen een warmtepomp en een gewone centrale airconditioner is dat u de instellingen kunt omkeren, zodat uw huis in de winter wordt verwarmd en in de zomer wordt gekoeld.

Ductless mini-split airconditioner

Deze airconditioners worden voornamelijk gebruikt in achteraf ingebouwde woningen. Ze zijn beter geschikt voor huiseigenaars die liever één of meer afzonderlijke kamers koelen dan het hele gebouw. Elk toegewezen deel van de airconditioner heeft zijn eigen thermostaat.

Mobiele airconditioner

Deze airconditioner is zinvoller als u in een klein huis of appartement woont en alleen de kamers hoeft te koelen die u het meest gebruikt, zoals de slaapkamer of de keuken. De meest gangbare mobiele airconditioners zijn tegenwoordig uitgerust met wieltjes, zodat u ze naar verschillende kamers kunt verplaatsen, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Raam airconditioner

Raamairco’s zijn er nog steeds, en voor sommigen zijn ze een betaalbare keuze en gemakkelijk te installeren. Deze airconditioners kunnen buiten de woonruimte worden geplaatst, wat aantrekkelijk is voor huiseigenaren die de rommel in hun huis willen beperken. Afhankelijk van de BTU-waarde kan een raamairconditioner zelfs energie-efficiënter zijn dan een draagbare airconditioner (hoe hoger de BTU-waarde, hoe groter de ruimte die de airconditioner kan koelen).

Aircoheater met verwarming 2023 - Aircoheater met verwarming aircoheater in living
aircoheater airco verwarmen

Om uit te vinden welk type airconditioner voor u geschikt is

Denk aan de grootte van uw gebouw. Woont u in een kleiner huis of woont u alleen of alleen met uw huisdieren en/of partner, overdrijf dan niet en installeer een airconditioner die te groot of te klein is voor de klus. Als het een groter huis is waar veel mensen wonen, zult u niet tevreden zijn met een klein raam of een draagbare airconditioner.

Waar je woont is ook belangrijk

Als het klimaat elke zomer bloedheet is (als u bijvoorbeeld in de bergen woont) of uw huis problemen heeft met vochtigheid, kan koeling helpen overtollig vocht te verminderen en uw lichaamstemperatuur tijdens de zomermaanden op een gezond niveau te houden. Kijk naar de SEER-waarde (Seasonal Energy Efficiency Rating) van de airconditioner. Elke airconditioner heeft deze classificatie en het is zeer belangrijk om er aandacht aan te besteden. Hoe hoger de SEER-waarde, hoe energie-efficiënter de unit is en hoe minder het u zal kosten om uw huis te koelen. Naast de SEER-waarde hebben veel fabrikanten extra onderdelen toegevoegd om airconditioners energie-efficiënter te maken.

Specifieke vragen over airconditioners

Bij het kiezen van de beste airconditioner, moet u de volgende vragen beantwoorden: Wilt u uw hele huis koelen? In dat geval zijn een mini-split airconditioner of een warmtepomp de beste keuzes. Wilt u verwarmen en koelen? Zo ja, dan is de beste keuze een warmtepomp of een airconditioner met een ingebouwde verwarmingsfunctie. Zijn er luchtkanalen in uw huis, of helemaal geen? Als er leidingen zijn, moet u kiezen voor een centrale airconditioner of een warmtepomp. Als er geen leidingen zijn, is een airconditioner de beste keuze.

Wilt u koeling, maar alleen in bepaalde gebieden? Kies dan voor draagbare airconditioners en raamairco’s. Wilt u uw energiekosten tot een minimum beperken? Dan zijn warmtepompen de juiste keuze. Nu u beter weet welk type airconditioner u in uw huis moet hebben, laat u deze installeren door airconditioning specialisten bij u in de buurt.

Correct gebruik van airconditioners

De zomer is vroeg begonnen dit jaar. De zon schijnt, het is warm buiten en de verwarming staat aan. Dat betekent dat veel mensen hun ventilatoren al uitpakken en hun airconditioners al aan het afstoffen zijn om hun huizen koel en comfortabel te houden. Maar wist u dat er ook verkeerde manieren zijn om uw airconditioner te gebruiken? Hier vindt u belangrijke informatie over airconditioners, alsook oplossingen over hoe u het best koel kunt blijven met uw airconditioner.


Verkeerde manieren om airconditioners te gebruiken

1. het plaatsen van obstakels voor de luchtroosters.

Dat u bij de renovatie van uw huis nieuw tapijt hebt gekocht, wil nog niet zeggen dat het overal zal liggen. Bepaalde obstakels, zoals meubels die over een ventilatieopening staan waar de koele lucht van de airconditioner doorheen moet, kunnen ook problemen veroorzaken. Zonder ontluchter kan de luchtcirculatie worden beperkt, zodat uw kamer niet goed wordt gekoeld.

2. de airconditioner de klok rond laten draaien

We weten hoe warm het is in de zomer, maar het is niet verstandig om de airconditioner alleen te laten draaien wanneer dat nodig is en hem dan elke minuut, elk uur, elke dag te laten draaien. Dat is geen verstandig gebruik van de airconditioner! Dit verkort niet alleen de levensduur van de airconditioner, maar kost ook geld.

3. het verlagen van de temperatuur

Wist u dat het verlagen van de temperatuur van uw airconditioner eigenlijk een slecht idee is? Hierdoor kan de airconditioner (als het een centrale airconditioner is) bevriezen, vooral als de temperatuur onder de 20 graden Celsius zakt, wat kan leiden tot een beschadigde airco compressor. Het kan verleidelijk zijn om dit te doen wanneer u thuiskomt in warme, benauwde lucht en de kamer sneller wilt afkoelen. Maar dit is geen verstandige manier om de airconditioner te gebruiken. Zelfs wanneer de ideale temperatuur is bereikt, blijft de airconditioner werken, waardoor de levensduur wordt verkort.

4. werking van warmte producerende apparaten

Warmte producerende apparaten zoals fornuizen, ovens, wasmachines en drogers genereren warmte om hun werk te doen. Hierdoor kan de airconditioner zijn werk niet meer doen, omdat hij harder moet werken om een constant stijgende temperatuur af te koelen. Het eindresultaat? Een kortere levensduur van de airconditioner.

Aircoheater met verwarming 2023 - Aircoheater met verwarming verwarming

De beste manier om een airconditioner te gebruiken

Om ervoor te zorgen dat uw airconditioner zo lang meegaat als u wilt, moet u deze zomer de volgende maatregelen in uw dagelijkse routine opnemen:

– Houd de temperatuur boven 20 graden Celsius om ijsvorming op de spoelen te voorkomen.

– Wacht even voordat u de airconditioner aanzet; soms heeft ons lichaam maar een paar minuten nodig om zich aan de temperatuur van een kamer aan te passen.

– Verwijder obstakels, zoals meubilair, uit de buurt van de ventilatieopeningen.

– Houd jaloezieën en gordijnen voor de ramen tijdens het heetste deel van de dag en open ze pas als het buiten koeler is.

– Sluit de ventilatieopeningen voordat u aan het werk gaat en sluit ook de kastdeuren, zodat deze ruimten de koele lucht niet aanzuigen.

– Als u alleen ’s nachts koele lucht nodig hebt om te slapen, stel de airconditioner dan in op een veel lager vermogen en zet hem uit als u in slaap valt.

– Als warme kamers een echt probleem voor u zijn, moet u een programmeerbare of slimme airconditioner aanschaffen. Op die manier wordt de ideale temperatuur gegarandeerd.

– Beperk het gebruik van verwarmingstoestellen, zodat de airconditioner niet meer werkt dan nodig is.

– Houd uw airconditioner schoon en goed onderhouden. Als u zich de laatste onderhouds- of reinigingsbeurt niet kunt herinneren, is het raadzaam een beroep te doen op een aircospecialist.


aircoheater airco verwarmen