Airconditioner kopen | airco zonder buitenunit of met buitenunit van IZI Cool

De beste airconditioner kopen van België? Koelen in de zomer en verwarmen in de winter dankzij de unieke airco’s zonder buitenunit van IZI Cool.

Interesse in de airconditioner modellen & prijzen van IZI Cool? JA:

aircoheaters prijzen vergelijken IZI Cool

Stap 1 van 2 - Aircoheater offerte

aircoheater airco zonder buitenunit
Aircoheater – IZI COOL airco verwarmen en koelen

Waarom een airconditioner kopen?

Het installeren van een airconditioner kan u aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van raamairco’s en uw huis de hele zomer lang comfortabel koel houden. Hieronder vindt u vier belangrijke voordelen van het installeren van een moderne airconditioner in uw huis.

Verhoogde vastgoedwaarde

De meeste huizenkopers willen het comfort en de koeling van airconditioning in het hele huis. Centrale ventilatie is zo geaccepteerd als standaard dat woningen met raamventilatoren lagere aanbiedingen en lagere verkoopprijzen kunnen afdwingen in vergelijking met woningen met vergelijkbare kenmerken. Upgraden naar centrale airconditioning is een gezonde financiële investering die zich aanzienlijk kan terugbetalen bij de verkoop, waardoor uw huis sneller en voor de door u gewenste prijs wordt verkocht.

Verbeterde temperatuurregeling

Moderne ontwikkelingen in de thermostaat technologie maken een nog grotere controle over de temperaturen in uw huis mogelijk. Programmeerbare thermostaten kunnen zo worden ingesteld dat de temperatuur overdag hoger is als er niemand thuis is, en ’s avonds tot een aangenaam niveau wordt verlaagd voordat u thuiskomt. Dit kan uw energierekeningen aanzienlijk verlagen en een comfortabele omgeving creëren voor u en uw gezin. Met sommige geavanceerde systemen kunt u de temperatuurinstellingen op afstand regelen vanaf uw smartphone, tablet of desktopcomputer, waardoor u nog meer flexibiliteit krijgt bij de klimaatregeling.

Verbeterde luchtkwaliteit met een IZI Cool airco

De beste airconditioners maken gebruik van geavanceerde filtratie methoden om deeltjes te verwijderen en schonere binnenlucht te bieden. Voor extra filtratie vermogen kunt u ook een luchtzuivering systeem of HEPA-filter in uw nieuwe airconditioner installeren. HEPA-filters worden gebruikt in ziekenhuizen, cleanrooms en andere ruimten waar de luchtkwaliteit van kritiek belang is. Door HEPA-technologie in uw thuissysteem te integreren, kunt u een gezondere omgeving creëren voor gezinsleden met astma, allergieën en andere aandoeningen van de luchtwegen.

Minder lawaai binnenshuis

Een van de grootste klachten over raamairco’s is het lawaai dat ze in huis maken. De condensatie-eenheid van split-airconditioners bevindt zich daarentegen buiten de woning en maakt binnenshuis geen buitensporig lawaai tijdens de werking. Dit is vooral belangrijk in kamers waar mensen normaal TV kijken of naar muziek luisteren; de stilte die door een airconditioner wordt geproduceerd, kan deze activiteiten versterken en een comfortabeler leefomgeving creëren. Airconditioners met een buitenunit bieden huiseigenaren tastbare voordelen, omdat ze een leefbaarder omgeving creëren in elke kamer van uw huis. Door te kiezen voor een betrouwbare airco kunt u geld besparen en de waarde van uw huis nu en in de toekomst verhogen.

Airconditioner kopen 2023 - Airconditioner kopen airco in living
aircoheater airco verwarmen

Waarom een airconditioner zonder buitenunit kopen?

Met de jaren lijken de zomers in België heter en heter te worden. Temperaturen kunnen oplopen tot dertig graden. Het is duidelijk dat u moet denken aan een slimme voorbereiding. Een airconditioner is de oplossing voor veel huishoudens. Het koelsysteem is er in alle soorten en maten. Een airconditioner zonder buitenunit is een groot voordeel voor de bewoners. Het loont de moeite om de meest praktische uitvinding in huis te halen. Leven in de hitte zal binnenkort tot het verleden behoren. Een airconditioner zonder buitenunit zorgt voor koeling in verschillende huizen.  Een propeller is in vergelijking minder voordelig.

Een luchtverwarmer is gemakkelijker te installeren

Het is vaak nuttig om met aandacht naar systemen te kijken. Een binnencreatie onderscheidt zich door andere kenmerken. Het hangt er natuurlijk van af welke versie in uw huis terechtkomt. Er is daadwerkelijk een verschil merkbaar wanneer de uitvinding is geïnstalleerd. Het is mogelijk dat de bewoners al een airconditioner hadden laten installeren. In het geval van de airconditioner zonder buiteneenheid, werkt de vergelijking goed. In feite verloopt de installatie soepeler dan bij elk ander ontwerp. Het kost de monteurs minder tijd om het werk te doen. De airconditioner voert de warmte af via een luchtslang.

Het hele jaar door bruikbaar

Het hangt er ook vanaf wat voor model u kiest. Tegenwoordig zijn in veel gebouwen mobiele airconditioners te vinden. Bij een vast systeem wordt de luchtslang door de muur van het huis geleid. De verandering is nauwelijks merkbaar voor iemand die de kamer bekijkt. De airconditioner zonder buitenunit staat bekend om zijn grote kracht. De airconditioner doet meer dan alleen koelen. In de wintermaanden beginnen de temperaturen te dalen. De naam verraadt al dat het toestel een verwarmingsfunctie heeft. Zo blijf je warm, zelfs als het koud is.

Ontwerp van een airconditioner-verwarming – IZI Cool

De investering rendeert wanneer het huishouden er voordeel uit blijft halen. De airconditioner zonder buitendeur houdt de kou buiten. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat het ontwerp vooral nuttig is in de zomer. In de praktijk is niets minder waar. De monteurs verbergen de installatie overal zorgvuldig. In het dagelijks leven is de toevoeging nauwelijks merkbaar. Op koude winterdagen is het zinvol te denken aan het verwarmen van de airconditioner zonder buitenunit. De uitvinding neemt minder ruimte in beslag dan het alternatief. De ruimtebesparing kan een reden zijn om op deze oplossing over te schakelen.

Prijs van een airconditioner verwarming

Het blijft logisch dat de kosten een rol spelen in de beslissing. Een bewoner hoopt dat de aankoop voor vele jaren koelte of warmte zal brengen. De missie zal alleen slagen als u de beste airconditioner-verwarming zonder buitenunit vindt. Het verschilt van huishouden tot huishouden welke het best aan hun behoeften voldoet. Aan de andere kant helpt een budget bij het vinden van de beste kanshebbers. Een airconditioner zonder buitenunit kost minder centen dan normaal. Tegelijkertijd geniet de eigenaar van de dubbele functie van koeling en verwarming. De aankoop van een IZI Cool airconditioner wordt gemakkelijk een win-win situatie.

Minder energie nodig

De winst wordt nog groter na de installatie. De ervaring begint pas echt als de airconditioner is aangesloten. Een permanent geïnstalleerde airconditioner heeft een groter effect in huis. De energierekening kan door de toevoeging zelfs lager uitvallen. De besparingen houden niet op bij de installatie van de uitvinding. Zelfs na jarenlang gebruik zult u de voordelen van airconditioning zonder buitenunit merken. De vermindering van het elektriciteitsverbruik is een ander voordeel. Van nu af aan, zal het huishouden meer rekening houden met het milieu. Het leefklimaat verbetert door de beperkte stroomopwekking.

Plaats van de airconditioner

De toekomstige eigenaars kiezen de plaats voor hun IZI Cool airconditioner. In het geval van een airconditioner zonder buiteneenheid is de plaats van installatie reeds bepaald. Dit betekent dat de bewoners zich geen zorgen hoeven te maken over de plaats waar de airconditioner zal worden geïnstalleerd. Het systeem kan met weinig moeite in de woning worden geïnstalleerd. De technicus hoeft alleen maar een gat in de muur te boren om de plaats te bepalen. Het is noodzakelijk om de actie aan het begin uit te voeren. Dat komt omdat de ingang de toevoer naar buiten verzorgt. Normaal gesproken zoekt de plaatselijke bevolking naar de ideale locatie voor de teelt. In dit geval gaat het vooral om het gat in de muur.

Geluid van een IZI Cool airconditioner

Het maakt niet uit waar je woont en of je al airconditioning hebt. De buren zullen het boren horen, maar verder niet veel. Een airconditioner zonder buitenunit van IZI Cool maakt over het algemeen minder lawaai. Dit gebrek aan lawaai is een ander voordeel, naast de koeling en de warmte.

Een airconditioner kopen: waar moet u op letten?

Een airconditioner is een grote investering voor elke huiseigenaar. Daarom is het belangrijk dat u een systeem kiest dat ten minste de komende vijf tot tien jaar aan uw behoeften zal voldoen. Hieronder vindt u een korte lijst om u te helpen aan de veilige kant te zijn bij het kiezen van uw volgende airconditionings- en verwarmingssysteem.

1. grootte van de airconditioner

De grootte van uw airconditioner bepaalt hoe effectief hij de lucht in uw huis kan koelen en verwarmen. Een te kleine airconditioner zal op warme dagen niet aan uw koelingsbehoeften kunnen voldoen, maar een te groot systeem kan geldverspilling zijn. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw toekomstige airconditioningsysteem aan uw behoeften voldoet, is een belastingberekening door een ervaren airconditioningspecialist te laten uitvoeren, die u zal helpen bepalen hoeveel lucht u moet koelen om de optimale temperatuur in uw huis te handhaven.

2. het vermogen om de vochtigheid van de lucht te regelen.

Als de lucht in uw huis te vochtig is, kunt u zich zweterig of kleverig voelen, zelfs als de temperatuur laag genoeg is om comfortabel te zijn. Verschillende luchtsystemen hebben verschillende capaciteiten om vocht te verwijderen. Ventilatiesystemen die te groot zijn voor uw woning zullen bijvoorbeeld niet genoeg tijd hebben om de lucht te ontvochtigen. Dit is nog een reden om de perfecte maat airconditioner voor uw huis te vinden.

3. energie-efficiëntie van de airconditioner

De Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) kan worden gebruikt om te bepalen hoe energie-efficiënt een airconditioner is. Om een idee te krijgen van hoe belangrijk SEER-ratings zijn, airconditioners die in het verleden zijn gefabriceerd kunnen een SEER-rating van 6 of minder hebben. Nieuwe airconditioners hebben meestal een SEER van ongeveer 14 tot 15, wat betekent dat ze ongeveer 80% minder energie verbruiken dan oudere modellen.

4. Geluid van de IZI Cool airco

Niemand wil te maken hebben met een lawaaierige airconditioner die iedereen laat schrikken als hij wordt aangezet. Als u een nieuwe airconditioner kiest, zorg er dan voor dat hij stil is, zoals een airco van het merk IZI Cool.

5. aanvullende kenmerken van de airconditioner

De vorige vier punten zijn de basisdingen die u in uw airconditioner moet zoeken. Hoewel veel airconditioners extra functies bieden, moeten deze niet als een must worden beschouwd. U moet een solide systeem aanvullen met functies die u nuttig vindt. Kijk onder andere naar een thermisch expansieventiel, filterindicator, energiebesparende functies en andere kostenbesparende opties.

De beste airconditioner kopen bij IZI Cool

Een airconditioner voor uw huis is een grote investering. Zorg ervoor dat uw toekomstige systemen aan uw verwachtingen voldoen, zodat u het systeem koopt dat het beste bij u en uw huis past.

Airconditioner kopen 2023 - Airconditioner kopen airco met afstandsbediening
IZI Cool Airco’s

Hoe kiest u de beste airco voor uw huis

Het kan nooit kwaad om al in een vroeg stadium na te denken over de aanschaf van een airco voor uw huis. Dit geldt vooral als u in de zomer koel wilt blijven. Maar voordat u gaat winkelen, wist u dat er meer dan één aspect van airconditioners is waar u op moet letten?

Is uw huis wel geschikt voor airconditioning? Lees dit artikel als u het niet zeker weet, of als u moet gaan winkelen maar niet weet waar te beginnen. Hier zijn wat tips. Voordat u een nieuwe airconditioner koopt, controleert u eerst uw huidige airconditioner (als u er thuis al een heeft). Als het toestel niet op volle toeren draait, controleer dan of het gerepareerd moet worden en laat het repareren (afhankelijk van wat er gerepareerd moet worden en waar het probleem zit, kan een vakman wel of niet nodig zijn). Als de reparaties te duur zijn of het systeem te inefficiënt en te duur is, kunt u beter uitkijken naar een nieuw systeem.

Soorten airco’s

Bepaal eerst welk systeem u voor uw huis nodig hebt. Is uw huis een echt huis met een tuin of een flat? Hoe is het klimaat waar je woont? Komt er veel zonlicht binnen, of zijn er plekken met veel schaduw? Dan moet je kijken naar de beschikbare systemen, en er zijn een paar soorten: centrale airconditioners, raam airconditioners, mobiele airconditioners en monobloc airconditioners. Centrale airconditioning is het beste als u uw hele huis wilt koelen, terwijl de laatste opties beter zijn voor appartementen.

Grootte van de airconditioner

Airconditioners worden gewoonlijk gemeten aan de hand van hun BTU’s (British Thermal Units). Deze maatregel helpt te bepalen hoe effectief en snel een ruimte kan worden gekoeld. De keuze van een systeem met een te lage BTU zal resulteren in te weinig koelcapaciteit, terwijl een te hoge BTU energie zal verspillen en het vermogen om een kamer te ontvochtigen zal verminderen.

Het is ook belangrijk de volgende punten in overweging te nemen alvorens te beslissen over een bepaalde BTU:

 • Hoogte van het plafond
 • Zonnestraling
 • Isolatie
 • Plaats van de kamer
 • Het klimaat

De koelcapaciteit van de airconditioner

U moet van tevoren de vereiste koelcapaciteit van uw airconditioner berekenen, want de grootte is belangrijk (wij hebben een artikel waarin wordt uitgelegd waarom!). In een kamer met veel zonlicht moet een airconditioner tot 10% meer BTU’s hebben dan nodig is. Als de airconditioner in de keuken wordt gebruikt, moet de airconditioner tot 4.000 BTU’s meer hebben dan de vereiste kamergrootte. Voeg nog eens 600 BTU per persoon toe als er meer dan één persoon in de opgegeven flat woont. De BTU moet met 10% worden verminderd als de kamer zwaar in de schaduw ligt.

Airconditioner kopen 2023 - Airconditioner kopen vrouw heeft te warm
Koelen en verwarmen met een IZI Cool airco

Energie-efficiëntie van de airconditioner

Efficiëntie, niet de grootte, is het belangrijkste in een airconditioner. In het ideale geval kiest u een airconditioner die het koeleffect maximaliseert en u zo weinig mogelijk geld kost. U kunt proberen te bepalen welke airconditioners het meest energie-efficiënt zijn op basis van hun Seasonal Energy Efficiency Rating, of SEER. Dit is een van de belangrijkste beoordelingen om te controleren voordat u koopt! In principe geldt: hoe hoger het SEER-getal, hoe efficiënter de airconditioner en hoe goedkoper hij is om te koelen. De SEER-waarde kan worden verhoogd als de airconditioner de volgende energie-efficiënte kenmerken heeft (let op: dit geldt alleen voor centrale airconditioners):

 • Een filter indicatielampje (handig voor regelmatig onderhoud!).
 • Een schakelaar voor alleen ventilator (u kunt de koeling uitschakelen, maar de ventilator blijft draaien).
 • Grote spoelen (zorgen voor een efficiëntere warmteoverdracht).
 • Een hogere temperatuurwaarde, boven 11,6 (betekent hoger rendement bij warm weer)
 • Een automatische ventilator vertragingsschakelaar (laat de ventilator lang genoeg draaien om de lucht te koelen nadat de compressor is uitgeschakeld).

Voor mobiele airconditioners zouden deze kenmerken bijzonder nuttig zijn:

 • Digitale temperatuurregeling: getallen in plaats van hoge of lage instellingen, zodat u energie kunt besparen
 • Gemakkelijk toegankelijke filters: voor eenvoudig, regelmatig onderhoud en ter vermindering van allergenen en stof
 • Een timer: handig als u het apparaat niet de hele tijd wilt laten werken
 • Slaap- en energie-instellingen: U kunt het apparaat ’s nachts op de laagste stand laten draaien voor een comfortabelere slaap
 • Een programmeerbare thermostaat waarmee u verschillende temperaturen voor dag en nacht kunt instellen

Hopelijk bent u nu klaar om de beste airconditioner te kopen. Als u nog steeds niet zeker weet welke airconditioner het beste is voor uw huis, of als u hulp nodig hebt bij de installatie, laat deze stappen dan over aan de professionals op het gebied van airconditioning.

aircoheater airco verwarmen
Airconditioner kopen 2023 - Voordelen van een monoblock airco geen buitenunit
IZICool Airco’s zonder buitenunit