Airconditioner om te koelen en verwarmen van IZI Cool

De beste airco of airconditioner kopen? Koelen in de zomer en verwarmen in de winter dankzij de unieke aircoheaters zonder buitenunit van IZI Cool.

Interesse in de IZI Cool airconditioner modellen & prijzen? JA:

Airconditioner om te koelen en verwarmen van IZI Cool

Stap 1 van 2 - Aircoheater offerte

Airconditioner om te koelen en verwarmen van IZI Cool
Airconditioner om te koelen en verwarmen van IZI Cool

Is een split-airconditioner geschikt voor mij?

Split airconditioners en verwarmingssystemen zijn al vele jaren populair in Europa en Zuidoost-Azië, maar de consumenten beginnen nu pas de vele voordelen van de ductless technologie te waarderen. Mini split airconditioners en multi-zone systemen zorgen voor gerichte verwarming en koeling in gebieden waar traditionele HVAC units te duur of onpraktisch zijn.

Hoe split-airconditioners werken

Conventionele airconditioners of airco’s zijn ingewikkeld, omvangrijk en inflexibel. Veel ontwerpen van gebouwen worden aangepast vanwege het omslachtige lucht distributienetwerk dat samenhangt met centrale verwarmings- en airconditioning systemen. Leidingen verminderen vaak de prestaties van apparatuur als gevolg van lekken, onnauwkeurige dimensionering en opgehoopt vuil. Airconditioners en warmtepompen daarentegen hebben helemaal geen leidingen en registers meer nodig. Elke autonome eenheid bevat alle componenten die nodig zijn om een specifieke ruimte te verwarmen en te koelen.

Een binnen ventilatorconvector is ondergebracht in een aantrekkelijke kast die in het plafond kan worden geïnstalleerd of aan een buitenmuur kan worden opgehangen. Een aparte warmtepomp unit wordt buiten geplaatst, meestal naast de garage of op een plaats weg van de woonruimte. Architecten en ingenieurs worden niet gehinderd door beperkingen bij het leggen van leidingen, wat hen de mogelijkheid biedt de ontwerp mogelijkheden van gebouwen uit te breiden. Door luchtbehandelingskasten op strategische plaatsen te plaatsen, worden koeling en verwarming gegenereerd op de plaats van activiteit, waardoor het geluid van bewegende lucht wordt verminderd, het comfort wordt verhoogd en de energiekosten worden verlaagd.

In nieuwe gebouwen elimineert het gebruik van de units het volledige ruwbouw gedeelte van het project. De meeste installaties zijn in minder dan twee dagen klaar, zodat het gezinsleven zo min mogelijk wordt verstoord. Single-zone binnenunits zijn geschikt voor secundaire kamers, mediakamers, verbouwingen van garages, kelders, opnamestudio’s, datacentra of elke andere ruimte die extra verwarming of koeling nodig heeft.

Voor toepassing in een heel huis kunnen meerdere luchtbehandelingsunits worden aangesloten op één condensor met passende compressor circuits. Elke luchtbehandeling unit heeft zijn eigen afstandsbediening voor een echt op zones afgestemd comfort. Gezinsleden kunnen de temperatuur in verschillende kamers instellen volgens hun persoonlijke comfort voorkeuren. 

Kies ook voor een airco zonder buitenunit van IZI Cool.

aircoheater airco verwarmen
Airconditioner om te koelen en verwarmen 2023 - Airconditioner om te koelen en verwarmen airco voor verwarmen

Voordelen van een split-airconditioner

Split airconditioners bieden een aantal voordelen die interessant zijn voor wie een nieuwe ruimte wil voorzien van airconditioning, een bestaande airconditioner wil vervangen of een heel gebouw wil verwarmen en koelen.

Lagere energiekosten

Minisplit systemen regelen de werking van de compressor met behulp van geavanceerde inverter technologie die niet beschikbaar is in conventionele HVAC-units. Een inverter zorgt ervoor dat de unit precies de hoeveelheid stroom levert die nodig is om onder alle weersomstandigheden aan de binnenbelasting te voldoen, door de werking van de compressor te regelen. Split airconditioners bieden de hoogste efficiëntie van alle huidige airconditioners, inclusief SEER-ratings van 13-26. Het vervangen van een conventioneel 10 SEER-systeem dat in de vroege jaren 2000 is geïnstalleerd door een 26 SEER-eenheid kan tot 60 procent besparen op de maandelijkse koeling kosten.

Stil comfort en betere controle

Split airconditioners en warmtepompen werken op lagere snelheden in vergelijking met traditionele ovens en airconditioners. Daardoor zijn ze doorgaans veel stiller en is het sissen van de lucht vrijwel onhoorbaar. Split airconditioners zijn bijzonder effectief in slaapkamers, waar huiseigenaren hun lage profiel en stille werking op prijs stellen. De temperatuurinstellingen kunnen vanuit uw bed worden gewijzigd met de bijgeleverde afstandsbediening.

Doeltreffende verwarming bij lage temperaturen

Conventionele centrale warmtepompen worden alleen aanbevolen voor gebieden met een relatief mild klimaat waar de temperatuur zelden onder de 40 graden Celsius daalt. Bepaalde split-airconditioners zijn uitgerust met speciale hyper-inverter technologie waardoor de unit zelfs bij temperaturen tot -25 graden Celsius voor een warm comfort kan zorgen.

Ideaal voor oudere woningen

Oudere woningen hebben vaak dikke muren en krappe ruimtes, waardoor het moeilijk of onmogelijk is om grote conventionele HVAC-systemen te installeren. Binnen- en buitenunits kunnen tot 15,24 meter uit elkaar worden geplaatst zonder noemenswaardig rendementsverlies. Dankzij deze flexibiliteit kunnen HVAC-professionals de unit plaatsen voor optimale prestaties en een esthetisch aanzicht.

Verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis

Na enkele jaren werking hopen vuil, puin en andere vervuilende stoffen zich op in de luchtkanalen van een woning. De centrale ventilator voert deze verontreinigende stoffen voortdurend af naar alle kamers in het huis. Een slechte binnenlucht kwaliteit kan leiden tot verschillende aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, allergieën en chronische longaandoeningen. De lucht in een split airconditioner stroomt rechtstreeks door de airconditioner zonder door lange, vuile leidingen te gaan. De lucht wordt gereinigd door een reeks mediafilters en rechtstreeks teruggeblazen in dezelfde ruimte.

Split-airconditioners

Warmtepompen en airconditioners zijn in opkomst als levensvatbare alternatieven voor lawaaierige raamunits en inflexibele centrale verwarmings- en koelsystemen. Huiseigenaars die een split-airconditioner installeren, profiteren van meer comfort, lage installatiekosten, maximale efficiëntie en een uiterst stille werking. Optionele kenmerken zijn geavanceerde filtratiesystemen, bedrade thermostaten en verbeterde afstandsbedieningen.

Een nieuwe airconditioner kopen

Het wordt vaak zo warm dat het erg oncomfortabel wordt als de airconditioner het begeeft … Daarom is het belangrijk te weten wanneer het tijd is om uw airconditioner te vervangen. Deze factoren kunnen u helpen beslissen wanneer het tijd is om te vervangen.

Leeftijd van de airconditioner

Airconditioners gaan meestal 12-20 jaar mee, afhankelijk van het onderhoud en de gebruiksfrequentie. Als uw airconditioner echter bijna 10 jaar oud is, zult u waarschijnlijk merken dat er vaker reparaties nodig zijn en dat de kosten beginnen op te lopen. U vindt het misschien moeilijk om een paar duizend dollar uit te geven voor de volledige vervanging van een toestel dat met een paar honderd dollar kan worden gerepareerd, maar als u bedenkt dat dit waarschijnlijk slechts een van de vele reparaties is, zijn de kosten veel gemakkelijker te rechtvaardigen.

Efficiëntie van de airconditioning

Als u merkt dat uw huis niet zo koel blijft als u zou willen, maar uw energierekeningen worden hoger, dan is dat een goed teken dat uw airconditioner in jaren oud wordt en u hem beter kunt vervangen. Oudere modellen zijn niet alleen minder efficiënt omdat de technologie anders is, maar ook omdat ze minder energie-efficiënt worden naarmate ze ouder worden. Een nieuwere, energie-efficiëntere airconditioner houdt uw huis op de door u gewenste temperatuur en verlaagt uw energierekening het hele jaar door, mogelijk met 20% volgens Energy Star.

Problemen met stof en vochtigheid

De taak van een airconditioner is vocht aan de lucht te onttrekken om deze af te koelen. Als u merkt dat de lucht in uw huis vochtig is in de zomer, is het waarschijnlijk dat uw systeem niet goed werkt en moet worden gerepareerd of vervangen. Ook een slechte luchtkwaliteit kan wijzen op een probleem, vooral als u al regelmatig filters vervangt. Een nieuwer model kan het risico op schimmelproblemen in uw huis aanzienlijk verminderen.

Airconditioner om te koelen en verwarmen 2023 - Airconditioner om te koelen en verwarmen airco zonder buitenunit
aircoheater airco verwarmen

5 tekenen dat het tijd is voor een nieuwe airconditioner

Nu de winter overgaat in de lente, is het die speciale tijd van het jaar waarin iedereen zijn ramen openzet om wat frisse lucht binnen te laten. Afhankelijk van het klimaat in uw woonplaats, kan het zo warm zijn dat het aanvoelt als zomer. Dat betekent dat het tijd is om de airconditioner aan te zetten en zijn werk te laten doen…toch? Als de airconditioner sinds vorige zomer niet is aangeraakt, denk er dan niet aan om hem nu weer aan te zetten. Hier is waarom.

Controleer uw airconditioner nu, niet later

Als de zomer komt, is het hoogseizoen voor airconditioning technici. Het is veel moeilijker om onderhoud of een afstelling voor uw airconditioner te plannen, vooral als u hem pas in de zomer aanzet en dan ontdekt dat er iets mis is. De lente daarentegen is een van de vrije seizoenen in ons land, zodat u alle gelegenheid en tijd hebt om uw airconditioner te onderhouden, wat die ook mag zijn. Daarom is het belangrijk om uw airconditioner nu te controleren in plaats van later.

Een nieuwe airconditioner kopen die koelt en verwarmt

Laten we het nu hebben over de top vijf waarschuwingssignalen om een nieuwe airconditioner te kopen.

1. slechte luchtstroom van de airconditioner

Lucht die de ruimte nauwelijks koelt of slecht verdeeld aanvoelt, is een van de belangrijkste tekenen dat een airconditioner aan vervanging toe is. Dit is meestal te wijten aan de compressor of de leidingen van de airconditioner. De compressor kan aan het eind van zijn levensduur zijn, of de luchtkanalen kunnen verstopt zijn met iets. Net zo erg als een zwakke of geen luchtstroom is een warme luchtstroom.

Uw airconditioner moet geen warme lucht uitblazen, dat is de taak van uw oven. Warme lucht die uit de airconditioner komt betekent meestal dat er een probleem is met de compressor of dat de koelvloeistof bijna op is. Deze symptomen kunnen ook betekenen dat er helemaal geen koele lucht is; beide zijn een reden tot bezorgdheid.

2. vreemde geluiden uit de airconditioner.

Een werkende airconditioner moet met een minimum aan lawaai werken; een lage brom is wat u het meest hoort van een gezonde airconditioner. Geluiden zoals kloppen, zeuren, luid zoemen (luider dan gewoonlijk) en kreunen zijn dus een reden tot bezorgdheid en, afhankelijk van de oorzaak, een teken voor een nieuwe airconditioner. Anders kan het aanhouden van deze geluiden ertoe leiden dat in de zomermaanden een nieuwe airconditioner moet worden gekocht en geïnstalleerd, wat nog duurder kan uitvallen.

3. airconditioner met slechte geuren

De binnenlucht nadat u uw airconditioner hebt aangezet, mag nooit een slechte of onaangename geur hebben. Als u iets ruikt zoals brandend of smeltend plastic, of brandend haar, of als u een vieze geur ruikt die u niet kunt identificeren, kan het te maken hebben met uw airconditioner. Er kan zich te veel stof en vet rond de compressor hebben opgehoopt, of er kunnen verontreinigingen in de luchtkanalen en ventilatie zitten die u niet kunt zien.

In het ergste geval, als u een brandlucht waarneemt, kan dit betekenen dat de elektrische aansluitingen kortgesloten zijn of zijn geweest. Als dat de geur is, stop dan onmiddellijk met uw werk en zet de airconditioner uit. Schakel een vakman in en meld de stank aan hem; hij kan misschien beter bepalen welk probleem de stank heeft veroorzaakt.

4. airconditioner met lekken

Geen enkele airconditioner zou moeten lekken! De koelvloeistof is nodig om de condensator zijn koelfunctie naar behoren te laten vervullen. Dit kan betekenen dat de condensor, die wordt gebruikt om de koelvloeistof te verdampen en in de lucht af te geven om de temperatuur te verlagen, overstroomt. Vocht op de bovenkant van de airconditioner (d.w.z. dat hij zweet) kan ook wijzen op een vochtprobleem. 5.

5. de airconditioner draait de hele tijd

Een perfect gedimensioneerde airconditioner zou nooit constant moeten draaien om zijn koelfunctie uit te oefenen. Als dit bij u het geval is, betekent dit meestal dat de kamer te groot is voor de airconditioner of dat de unit zelf te klein is. Het kan ook betekenen dat de airconditioner te oud wordt en moet worden vervangen. Een ander teken dat de airconditioner te groot of te klein is om zijn werk naar behoren te doen, is als hij een tijdje loopt en dan uitschakelt, ook al is de kamer in kwestie nog steeds erg warm.

Mythes over luchtkwaliteit en airconditioning

Voor de meeste mensen is airconditioning een integrerend deel van het moderne leven geworden. Waar airconditioning en verwarming vroeger een luxe waren die alleen de rijken zich konden veroorloven, zijn zij nu een normaal onderdeel van het leven. Interessant is echter dat veel mensen nog steeds niet weten hoe airconditioners werken en hoe ze moeten worden onderhouden. Wij weten wat er nodig is om verwarming en koeling draaiende te houden. Hier zijn een paar dingen die we meer mensen willen laten weten en die u veel geld kunnen besparen.

Luchtverontreiniging

In de eerste plaats is luchtverontreiniging niet alleen een probleem buitenshuis. Alle lucht in uw huis is uiteindelijk afkomstig van de buitenlucht, wat betekent dat veel van de verontreinigende stoffen die buiten rondzweven, worden opgevangen en gecirculeerd in uw airconditioners. Woningen hebben niet alleen te maken met veel van dezelfde verontreinigende stoffen als de buitenlucht, maar hebben ook hun eigen kleine problemen. Schimmels, stof, virussen, bacteriën en huidschilfers van huisdieren zijn veel voorkomende problemen voor huiseigenaars en kunnen bij gevoelige mensen ernstige ziekten veroorzaken. Gelukkig zijn er veel dingen die we kunnen doen om de lucht in ons huis of bedrijf schoon te houden.

Luchtfilter

Een andere kwestie die veel mensen in verwarring brengt, is hoe vaak luchtfilters moeten worden schoongemaakt. Wij weten dat luchtfilters een grote rol spelen bij het verminderen van de luchtverontreiniging in een woning. Bij de meeste airconditioners moeten de filters om de twee maanden worden schoongemaakt. Door de luchtfilters regelmatig te reinigen, kunnen wij ervoor zorgen dat de lucht die onze klanten inademen schoner is en dat hun airconditioners zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

Installateur van airconditioning: IZI Cool

Net als het vervangen van uw luchtfilter, is het jaarlijks laten nakijken van uw airconditioner essentieel om zo lang mogelijk mee te gaan. Maar al te vaak vergeten mensen hun airconditioner totdat er een probleem mee is. Wij bevelen een grondige, routine-inspectie van alle airconditioning units aan. Dit garandeert niet alleen de levensduur van het systeem, maar ook dat de eenheden veilig zijn en geen gevaar vormen voor de klanten. Gelukkig zijn onderhoudspakketten een betaalbaar onderdeel van IZI Cool.

Luchtkanalen voor airconditioners

Ten slotte is een van de grootste discussies over airconditioners het al dan niet schoonmaken van de luchtkanalen. Er zijn heel wat mensen die “nee” zeggen, maar wij als professionals die zowat alles al gezien hebben, zitten vast in het “ja”-kamp. Hoewel we het niet noodzakelijkerwijs routinematig aanraden, zijn er enkele tekenen die erop wijzen dat het tijd is voor een schoonmaakbeurt, zoals een mogelijke knaagdier plaag, overmatig stof en een inefficiënte droger.

Wanneer een of meer van deze verschijnselen zich in een huis voordoen, is het meestal tijd om een aircospecialist in te schakelen om te zien of vuile ventilatieopeningen de oorzaak kunnen zijn. Tijdens een inspectie van de luchtkanalen gebruiken onze aircospecialisten de nieuwste videotechnologie om vast te stellen of verstopte luchtkanalen inderdaad een probleem zijn.

Airconditioner om te koelen en verwarmen 2023 - Airconditioner om te koelen en verwarmen airco in slaapkamer
aircoheater airco verwarmen
IZI COOL PRIJZEN VAN AIRCO’S