Beste monoblock airconditioner | IZI Cool airco zonder buitenunit

De beste monoblock airconditioner kopen? Koelen in de zomer en verwarmen in de winter dankzij de unieke airco’s zonder buitenunit van IZI Cool.

Interesse in de IZI Cool monoblock airconditioner modellen & prijzen? JA:

IZI Cool monoblock airconditioner of airco

Stap 1 van 2 - Aircoheater offerte

monoblock airconditioner
Aircoheater – IZI COOL airco verwarmen en koelen

Beste monoblok airconditioner

Monobloc airconditioners zijn energie-efficiënte oplossingen voor het koelen en verwarmen van ruimtes zonder dat er kanaalwerk nodig is. Of u nu een oud huis renoveert, een bestaand model vervangt of een logeerkamer voor familie en vrienden van airconditioning voorziet, monoblok airconditioners zijn het antwoord om uw huis op lange termijn comfortabel te houden.

Monoblok airconditioners worden meestal gebruikt in het hotelwezen of in woningen zonder centrale airconditioning. Zij zijn ruimtebesparend en zorgen voor een sterke ventilatie van de ruimten waarin zij worden geplaatst. Deze airconditioners zijn ontworpen om dicht bij de vloer aan de muur te worden bevestigd, met het buitenste rooster naar buiten gericht en de bedieningsorganen naar de kamer gericht. Van installatietips tot merkvergelijkingen: als u op zoek bent naar een nieuwe monobloc-airconditioner en niet weet waar u moet beginnen, vindt u in dit artikel alles wat u moet weten.

Beste monoblock airconditioner 2023 - Beste monoblock airconditioner monoblock
aircoheater airco verwarmen

Hoe werkt een monobloc airconditioner?

Of het nu een model is dat alleen koelt of een model dat tegelijkertijd verwarmt en koelt, monoblok airconditioners zijn ontworpen voor specifieke toepassingen. Het op een compressor gebaseerde systeem van een monobloc-airconditioner is ontworpen om koelmiddel door de compressor te pompen om de ruimte tot de gewenste graad af te koelen. Om een ruimte te conditioneren, koelt het koelmiddel de warmtewisselaars van de unit, waardoor warmte en vocht naar buiten worden gedreven.

Omgekeerd, om een ruimte te verwarmen, verwarmt het koelmiddel de warmtewisselaars, wat het tegenovergestelde effect heeft: Het duwt de lucht die langs hen stroomt de kamer in. Om uw huis warm te houden, maken monobloc airconditioners gebruik van warmtepompen of elektrische warmte. Units met elektrische verwarming hebben een extra verwarmingselement in de buurt van de ventilatieopeningen en zijn vaak veel stiller en duurzamer dan warmtepompen. Modellen met warmtepompen worden echter steeds populairder vanwege hun energiezuinige werking.

aircoheater airco verwarmen

Gebruik een monobloc airconditioner

Gewone monoblok airconditioners in hotels, ziekenhuizen en gerenoveerde gebouwen zijn het best geschikt voor het koelen van afzonderlijke kamers. Als u onlangs een nieuwe kamer aan uw huis hebt toegevoegd of een kamer hebt die altijd een beetje te warm is, zijn monoblok-airconditioners ideaal om ongewenste warmtebronnen te elimineren zonder het centrale airconditioning systeem te belasten. Deze airconditioners van 110 cm zijn volledig bedienbaar via hun digitale display, waarmee u gemakkelijk de ingestelde temperatuur kunt instellen en toegang hebt tot handige functies.

Door hun ontwerp zijn deze units niet geschikt om meer dan twee kamers tegelijk te koelen of te verwarmen. Dit heeft tot gevolg dat de gekoelde lucht zeer ongelijk wordt verdeeld en dat de eenheid extra wordt belast, wat een negatieve invloed kan hebben op de levensduur ervan. Monobloc airconditioners zijn eenvoudig te installeren, gemakkelijk te onderhouden en kunnen tot 10 jaar meegaan om ervoor te zorgen dat uw huis zo comfortabel is als u dat wilt.

Beste monoblock airconditioner 2023 - Beste monoblock airconditioner monoblock airco

Wat te overwegen bij de aankoop van een monobloc airconditioner

Het kiezen van het juiste model voor uw ruimte is belangrijk om het comfort te behouden en energie te besparen. Bij de keuze van uw monobloc-airconditioner moet u met een aantal zaken rekening houden.

Kostprijs

Als u op zoek bent naar een energiebesparend alternatief om uw kamer het hele jaar door comfortabel te houden, zijn deze units de beste keuze. Met een monobloc airconditioner die zowel verwarmt als koelt, kunt u tot 20 procent besparen op de jaarlijkse energiekosten. Als u alleen de koelfunctie wilt gebruiken, kan een investering in een raamairconditioner voordeliger zijn. Monoblok airconditioners zijn meestal duurder en vereisen een buitenbehuizing en een rooster, die niet bij de prijs van het toestel zijn inbegrepen.

De muurhulzen worden gebruikt om de eenheid op zijn plaats te houden, aangezien de muur de airconditioner niet alleen kan dragen. Radiator roosters onderscheiden zich alleen door hun esthetiek, niet door hun functionaliteit, dus kijk bij het kiezen van een radiatorrooster alleen naar het uiterlijk. Als u een oud monoblock airconditioning model vervangt, kunt u waarschijnlijk de bestaande afdekking en het rooster hergebruiken.

Monoblok airconditioners

Een van de eerste dingen die u wilt weten is hoeveel BTU’s (Belgische thermische eenheden) uw kamer nodig heeft. U kunt hiervoor een BTU-calculator gebruiken. De capaciteit van uw ideale monoblok airconditioner zal afhangen van de grootte van de ruimte die u wenst te klimatiseren. De aankoop van een toestel met het juiste aantal BTU’s is van cruciaal belang, zodat de kamer niet te vochtig wordt. Een toestel gebruiken met meer BTU’s dan nodig lijkt misschien verstandig, maar het tegendeel is waar.

De aankoop van een monobloc airconditioner met te veel vermogen kan leiden tot een oncomfortabele vochtigheidsgraad en de algemene prestaties van het toestel beïnvloeden. Een airconditioner die niet krachtig genoeg is voor uw ruimte zal meer energie verbruiken dan nodig is, waardoor de unit overbelast kan raken en zijn levensduur kan verkorten. Let er bij het zoeken naar een installatie plaats op dat het type stekker overeenkomt met het gewenste stopcontact. Als u een bestaande airconditioner vervangt, controleer dan het typeplaatje op de kast om de stroomsterkte te bepalen en zorg ervoor dat de stekker overeenkomt met de reeds gebruikte.

EER- en SEER-waarden

EER (energy efficiency ratings) en SEER (seasonal energy efficiency ratings) worden gebruikt om de energie-efficiëntie van een toestel te meten. Hoe hoger de classificatie, hoe energie-efficiënter een eenheid is. Voor monobloc airconditioners wordt de EER-waarde vermeld en voor airco split systemen of binnenunits die zijn aangesloten op buitenunits, de SEER-waarde. Hoewel de classificaties voor alle modellen gelijk zijn, kunnen ze niet worden verwisseld omdat elke classificatie een eigen testprocedure heeft.

Systemen met twee ventilatoren

Monoblok airconditioners zijn verkrijgbaar met één of twee ventilatoren. Systemen met twee ventilatoren zijn stiller omdat één ventilator zich aan de condensor zijde bevindt en één aan de verdamper zijde. De keuze van het ventilatorsysteem is vaak de enige betrouwbare manier om een stiller systeem te garanderen, aangezien veel grote merken anders allemaal vergelijkbare geluidsniveaus hebben. Hoewel verschillende merken monobloc-airconditioners gegevens gebruiken om hun geluidsniveau te bepalen, hanteren zij allemaal verschillende normen voor het testen, zodat er geen echte continuïteit is.

Kits voor afwatering

Afvoer kits bestaan uit afvoerkoppelingen, pakkingen en aansluitstukken die worden bevestigd aan de basispan van een monobloc airconditioner. Afvoersets zijn niet verplicht, maar kunnen nuttig zijn om te voorkomen dat overtollig condenswater op de vloer vloeit. Het meeste condensaat wordt teruggevoerd naar de batterij om de efficiëntie te verhogen, maar af en toe ontsnapt er wat via het externe rooster aan de achterkant van de unit. Met een afvoerkit kunt u een slang gebruiken om het overtollige vocht te verwijderen. Deze kits worden vaak gebruikt voor grote hotels of appartementencomplexen.

Thermostaten op afstand

Terwijl monobloc airconditioners worden geleverd met ingebouwde thermostaten, bieden thermostaten met afstandsbediening extra gemak door u in staat te stellen uw ruimte te regelen. Als de kamer nog in aanbouw is, moet u de thermostaat bedraden voordat de muren dicht zijn. Als u de airconditioner installeert in een reeds gebouwde ruimte, zijn thermostaten voor wandmontage gemakkelijk verkrijgbaar en worden zij gewoonlijk aangeboden door de fabrikant van het apparaat.

aircoheater airco verwarmen

Installatie van een monoblok airconditioner

Kiezen voor een monobloc airconditioner in uw huis, kantoor of bedrijf is een eenvoudige manier om een ruimte effectief te verwarmen en te koelen zonder een ingewikkeld buizensysteem te hoeven installeren. Installatie en onderhoud kunnen een beetje lastig zijn, aangezien deze airconditioners niet tot de meest gangbare systemen behoren. De volgende tips helpen u bij het plannen en installeren van uw monobloc-airconditioner zonder onnodige zorgen.

1. de locatie evalueren

Ongeacht waar u uw monobloc-airconditioner wilt installeren, elke locatie heeft zijn eigen uitdagingen. Als u een oude airco unit in uw huis of kantoor vervangt, meet dan uw bestaande systeem op om een model met vergelijkbare afmetingen te vinden. Als u voor de eerste keer een monobloc-airconditioner installeert, kies dan zorgvuldig een plaats aan de muur die een optimale werking van het apparaat garandeert. U moet een ruimte van 6 tot 8 centimeter rond het toestel laten voor een goede luchtcirculatie. Zorg ervoor dat de airconditioner die u installeert de juiste BTU-capaciteit heeft voor de grootte van de beoogde ruimte.

Vergeet niet dat het kopen van een te krachtige airconditioner nadelig kan zijn voor de verwarming en koeling, en dat korte koelstoten een kamer niet volledig zullen ontvochtigen. Zodra u een plaats hebt gevonden om het toestel te installeren, moet u ervoor zorgen dat de buitenkant van de muur niet in de buurt is van struiken, bomen of andere voorwerpen die de ventilatie kunnen belemmeren. Voor nieuwe installaties, snijdt u een exacte opening in de gipsplaat die overeenkomt met de afmetingen van uw toestel. De meeste monobloc airconditioners zijn minstens 105 cm breed; raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het toestel voor de exacte specificaties. 2.

2. de installatie beveiligen

Een verankerde, stabiele installatie van uw toestel optimaliseert de prestaties ervan en verlengt de levensduur van het product. U moet de monobloc airconditioner omringen met stevige houten balken, zodat hij veilig kan worden geïnstalleerd. Een latei is een soort steun die over de airconditioner moet worden geplaatst om ervoor te zorgen dat het gewicht van de muur of het raam niet door de eenheid wordt gedragen. Het is zeer belangrijk dat uw toestel volledig waterpas staat; als het een beetje scheef staat, kan overtollig water waterschade in de kamer veroorzaken.

U moet het toestel in de buitenste behuizing schroeven. Zorg er dus voor dat je het onderste bakje, dat de condens opvangt, niet doorprikt. Met deze eenvoudige tip kunt u dure waterschade onder uw monobloc airconditioner voorkomen. Als u de eenheid in de muur installeert, isoleer de rand dan goed om de hoogste energie-efficiëntie te krijgen en voorkom tegelijkertijd dat ongewenste tocht de kamer binnendringt.

3. stroomaansluiting en stopcontacten

Als u een eerder geïnstalleerde monobloc-airconditioner vervangt, is het zo eenvoudig als het loskoppelen van de oude eenheid en het aansluiten van de nieuwe om de juiste prestaties te krijgen. Voordat u de stekker van de airconditioner in het stopcontact steekt, moet u controleren of de bedrading en het stopcontact geschikt zijn voor het voltage dat door het systeem wordt vereist. Als u geen expert bent op dit gebied, neem dan contact op met een elektricien om de bedrading voor de installatie te doen. Dit is duurder, maar vermindert het risico op brand en andere elektrische problemen die uw toestel kunnen beschadigen.

4. bescherming tegen weersinvloeden

Aangezien een deel van de monobloc airconditioner wordt blootgesteld aan de elementen, is het belangrijk dat de externe componenten goed zijn afgedicht. In de meeste gevallen kunt u een speciaal afdichtingsmateriaal gebruiken om een luchtdichte afsluiting rond de behuizing van het toestel te maken. Lees de producthandleiding of de aanbevelingen van de fabrikant voor het afdichten van het toestel.  Het lezen van de handleiding vóór de installatie kan u een hoop ellende besparen.

5. onderhoud voor betrouwbaarheid op lange termijn

Nadat u in een monobloc airconditioner hebt geïnvesteerd en alle installatiekosten hebt betaald, kan het verleidelijk zijn om het onderhoud van de eenheid te vergeten. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw unit en helpt u geld te besparen terwijl de luchtkwaliteit verbetert. Zoals bij elk ander luchtcirculatiesysteem is het belangrijk het filter te reinigen of te vervangen volgens de instructies van de fabrikant. Maak het toestel zorgvuldig schoon en controleer het van binnen en van buiten voordat het in de zomer of winter extreem warm wordt.

Een juiste installatie en onderhoud van uw monoblock airco zal u helpen om jarenlang comfortabel te blijven. Veel verwarming- en airco bedrijven installeren monoblock airco’s omdat ze heel efficient zijn. Of het nu gaat om u en een vriend of een ingehuurde vakman, monoblock airconditioners zijn gemakkelijk te installeren en in een mum van tijd klaar voor gebruik.

Merken airconditioners: verschillen

Bij het kiezen van een monobloc airconditioner. Elk merk biedt een verscheidenheid aan modellen om aan uw specifieke behoeften te voldoen, maar het is belangrijk om de voordelen en verschillen tussen elk merk te kennen.

Prijsklasse

Een monobloc airconditioner van hoge kwaliteit kost tussen € 2.500 en € 3.500 bij alle merken. Naarmate de grootte van de ruimte en het BTU-vermogen toenemen, stijgen ook de kosten van krachtigere opties. Naast de prestaties zijn er nog andere kenmerken en functies die ook de prijs kunnen beïnvloeden. Wij maken enkele van de meest eenvoudige en zuinige toestellen die het meest betaalbaar zijn in vergelijking met andere modellen.

Zelfs ons merk maakt monobloc airconditioners die gemakkelijker te onderhouden zijn en minder kosten om te repareren. Wij zijn gespecialiseerd in de fabricage van zeer betrouwbare airconditioners met praktische kenmerken zoals corrosiebescherming of hydrofiele coating die ervoor zorgen dat de units veel langer in goede staat blijven. De luchtkoelers hebben een slanke, robuuste structuur en zijn uitgerust met geluiddempingstechnologie voor een stillere werking. Als u speciale opties wilt, zoals afstandsbedieningen, draadloze bediening en energiezuinige functies, zult u meer geld moeten investeren in het toestel.

Koeling en verwarming

Onder de grote merken van monobloc airconditioners vindt u units die naast koeling ook verwarmingsopties bieden. Zo zijn er modellen met efficiënte warmtepompen die op koude dagen de warme lucht van buiten naar binnen pompen. Sommige luchtkoelers gebruiken een verwarmingsdraadsysteem, dat niet zo energie-efficiënt is maar langer meegaat dan modellen met warmtepompen. Net als bij de andere modellen zijn er monobloc airconditioners die koelen en verwarmen combineren, terwijl u de keuze hebt om te verwarmen met een pomp of een elektrisch weerstandssysteem.

Energie-efficiëntie

Comfortabel zijn is nog nooit zo belangrijk geweest als in de warmste of koudste tijd van het jaar. Seizoensgebonden energieprijzen hebben de neiging omhoog te schieten wanneer u ze het meest nodig hebt, zodat iemand op zoek gaat naar een energie-efficiënter systeem om zijn maandelijkse elektriciteitsrekening te verlagen. Om de hoge prijzen te bestrijden, maken wij een universele verwarmingskabel waarmee u de elektrische warmte kunt regelen door gewoon de voedingskabel te verwisselen.

Sommige modellen zijn uitgerust met een thermostaatregeling die de ventilator en de compressor uitschakelt wanneer de door u ingestelde temperatuur is bereikt. Veel monobloc airconditioners in uw huis of kantoor kunnen draadloos worden aangesloten voor snelle en gemakkelijke aanpassingen.

Beste monoblock airconditioner 2023 - Beste monoblock airconditioner airco monoblock

Monoblok airconditioners

Monoblok airconditioners zijn een uitstekende keuze voor de juiste klant. Deze eenheden zijn volledig autonoom en kunnen vrij gemakkelijk worden geïnstalleerd. Afhankelijk van het model en de kenmerken kunt u de werking van deze toestellen gemakkelijk regelen met de bijgeleverde afstandsbediening of het bedieningspaneel met digitale display. Let er bij de aanschaf van uw monobloc-airconditioner op dat u de juiste maat en het juiste model voor uw kamer koopt.

Als u op zoek bent naar een model met een stillere werking, kies dan voor een monoblok airconditioner met een twee-ventilatorsysteem in plaats van een enkele. Kies ten slotte een model met een hoge EER- of SEER-waarde om de best mogelijke energie-efficiëntie te garanderen. Nu u de verschillen kent, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welk model het best bij uw behoeften en interesses past. Met het juiste onderhoud en gebruik kunnen deze intuïtieve airconditioners uw ruimte ideaal verwarmen en koelen.

aircoheater airco verwarmen
Beste monoblock airconditioner 2023 - Voordelen van een monoblock airco monoblock