Soorten airconditioners | soorten airco’s – IZI Cool prijzen

De beste airco kopen? Koelen in de zomer en verwarmen in de winter dankzij de unieke airco’s zonder buitenunit van IZI Cool.

Interesse in de IZI Cool airco modellen & prijzen? JA:

Soorten airconditioners | soorten airco's - IZI Cool prijzen

Stap 1 van 2 - Aircoheater offerte

Soorten airconditioners | soorten airco's - IZI Cool prijzen
Soorten airco’s van IZI Cool

Soorten airconditioners

Er zijn veel coole nieuwe modellen en systemen op de airconditioning markt die u comfortabel houden. Hoewel deze tijd van het jaar voor ons allemaal het drukst is, mag dat u er niet van weerhouden de markt te verkennen (in feite kunt u een systeem vinden dat u wilt wanneer het laagseizoen aanbreekt). Een trend die u wellicht bij de nieuwste modellen zult opmerken, is de term “slimme airconditioning”. Wat betekent dat precies? Het betekent dat de airconditioner is gebaseerd op nieuwere technologie in plaats van verouderde onderdelen.

Soorten airconditioners 2023 - Voordelen van een monoblock airco monoblock
aircoheater airco verwarmen

Slimme airconditioner

Terwijl we allemaal wachten tot de temperaturen en de kosten van airconditioning dalen, leek het ons de moeite waard om slimme airconditioners te onderzoeken. Hieronder vindt u vier voordelen van investeren in deze koeloplossing voor uw huis.

Meer comfort

Het grootste verschil tussen een slimme airconditioner en een gewone airconditioner is dat u niet meer aanwezig hoeft te zijn om de thermostaat handmatig in te stellen, maar dat u de temperatuur kunt regelen met uw smartphone of mobiele apparaat. Wanneer u niet thuis of op kantoor bent, kunt u de temperatuur tijdens uw afwezigheid op het juiste niveau instellen, en wanneer u thuiskomt, kunt u hem weer dienovereenkomstig aanpassen. Dit vermindert de slijtage van uw airconditioner en verlengt zijn levensduur een beetje, omdat hij niet op volle toeren hoeft te draaien als er niemand thuis is.

Verbeterde energie-efficiëntie

Een van de grootste nadelen van het ontbreken van een slimme airconditioner is dat u absoluut aanwezig moet zijn om de thermostaat op een temperatuur in te stellen die uw kosten niet de pan uit doet rijzen. Als u uw huis verlaat en erachter komt dat u vergeten bent de thermostaat van tevoren in te stellen, komt u te laat voor andere dringende zaken zoals werk of reizen. Als u er niet in slaagt een buur, een familielid of in bedrijven een werknemer zover te krijgen dat hij de thermostaat voor u verandert, kunt u een zeer hoge en onaangename energierekening in uw brievenbus verwachten.

Dit is een van de grootste voordelen van slimme airconditioning, aangezien u de temperatuur van het systeem op afstand kunt regelen in plaats van handmatig. U kunt de airconditioner ook zo programmeren dat hij het best past bij uw huidige schema en levensstijl. Als uw schema of levensstijl verandert en de instellingen moeten worden gewijzigd, kunt u dit gemakkelijk doen op de thermostaat of op afstand wanneer u niet thuis of op het werk bent. Het komt erop neer dat u uw huis of kantoor met maximale efficiëntie kunt koelen en tegelijk energie kunt besparen.

Automatische herstart

De meeste slimme airconditioners op de markt hebben een automatische herstart functie. Met deze functie kunt u de instellingen van de airconditioner met één druk op de knop herstellen. Deze functie is bijzonder nuttig wanneer bijvoorbeeld de stroom uitvalt tijdens een onweersbui. De mogelijkheid om automatisch opnieuw op te starten na dergelijke pieken verhoogt niet alleen het comfort in uw kantoor of huis, maar beschermt de eenheid ook tegen overmatige effecten van pieken.

Verenigbaarheid

Veel huishoudens beschikken inmiddels over spraak gestuurde systemen zoals Google Home, Alexa en Siri. Als u een slimme airconditioner bezit en gebruikt, kan deze communiceren en compatibel zijn met andere slimme apparaten zoals deze. In tegenstelling tot manuele airconditioners zijn slimme airconditioners namelijk verbonden via Wi-Fi, waardoor ze alle reeds genoemde voordelen bieden, zoals thermostaat bediening op afstand en voorprogrammering. U kunt zich aanmelden om e-mails van het systeem te ontvangen, zodat u op de hoogte wordt gebracht van eventuele waarschuwingen wanneer uw temperatuur buiten het normale bereik daalt of stijgt. U kunt ook op de hoogte worden gebracht van stroomonderbrekingen en onderbrekingen van het elektriciteitsnet.

aircoheater airco verwarmen

Prijs van een slimme airconditioner

Slimme airconditioners hebben zeker hun voordelen, maar het enige nadeel van deze systemen is dat ze nog vrij nieuw zijn op de markt, zodat u een flinke prijs betaalt voor de genoemde functies. Als u de airconditioner die u al bezit op afstand wilt bedienen, zijn er een aantal slimme apparaten die u thuis of op kantoor kunnen helpen. Sommige van deze apparaten hebben ingebouwde thermostaten en kunnen via infraroodsignalen opdrachten naar uw airconditioner sturen. De meeste van deze smart home-apparaten zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een afstandsbediening of een kleinere airconditioner wilt kopen. Zo, nu weet u meer over slimme airconditioners. Als deze optie perfect bij uw levensstijl en schema past, moet u contact opnemen met professionele airconditioning technici om een slimme airconditioner te installeren.

Soorten airconditioners 2023 - Soorten airconditioners monoblock airco

Soorten airconditioners

Ontdek de verschillende soorten airconditioners voor uw huis.

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten airconditioners op de markt. Het vinden van het juiste model is vaak een moeilijke taak. Zo zijn er airconditioners zonder buitenunit en airconditioners met een buitenunit. Bovendien zijn er veel verschillende kenmerken en functies, en heeft elke airconditioner zijn voor- en nadelen.

Bent u op zoek naar een nieuwe airconditioner, maar weet u niet welk model het beste bij u past? Kijk eens naar de volgende tekst en leer meer over de verschillende soorten airconditioners.

Airconditioner zonder buitenunit

Een airconditioner zonder buiteneenheid wordt ook wel een monobloc airconditioner genoemd. Deze airconditioners zijn ideaal wanneer u buiten geen geschikte plaats hebt om een airconditioner te installeren of wanneer dit niet is toegestaan (b.v. door voorschriften aan de buitenmuur).

Een monobloc airconditioner combineert de functies van een binnenunit en een buitenunit in één unit, zodat u niets buiten uw huis hoeft te installeren. Dit betekent dat u het toestel kunt plaatsen waar u maar wilt. Het is echter belangrijk dat de warme lucht van binnenuit kan worden afgevoerd. Hiervoor hebt u een afvoerslang of een afvoerpijp nodig en moet u een gat in uw buitenmuur slaan.

Voordelen van een airconditioner zonder buitenunit

– De meeste monobloc airconditioners kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen, ontvochtigen en de lucht zuiveren.
– Kan overal gebruikt worden
– Meestal goedkoper dan een ander airconditioning systeem

Nadelen van airconditioners zonder buitenunit

– Een airconditioner zonder buitenunit produceert over het algemeen meer lawaai
– Een buitenaansluiting is vereist om een airconditioner zonder buitenunit te installeren
– Neemt veel plaats in.

Soorten airconditioners 2023 - Soorten airconditioners airco zonder buitenunit

Airconditioner met buitenunit

Een airconditioner met een buiteneenheid wordt meestal een mono-split airconditioner of een multi-split airconditioner genoemd.

Bij deze systemen wordt een buitenunit (motor) aan de buitenkant van uw huis geïnstalleerd. Als u een zeer grote ruimte wilt koelen, kunt u kiezen voor een multi-split airconditioner. Met deze airconditioners kunt u gemakkelijk meerdere units op de buitenunit aansluiten en meerdere kamers tegelijk koelen. Een airconditioner met een buitenunit is vaak veel efficiënter dan een airconditioner zonder buitenunit. U kunt hem gebruiken voor krachtigere koeling en om meerdere kamers tegelijk te koelen. Omdat de motor van de airconditioner zich buiten het huis bevindt, zijn de systemen over het algemeen minder lawaaierig. De installatie van een airconditioner met een buitenunit is echter een vrij arbeidsintensieve taak en moet worden uitbesteed aan een professionele koeltechnicus.

Voordelen van een airconditioner met buitenunit

– Een structurele oplossing voor de koeling van uw huis
– Vermindert geluidsoverlast
– De eenheden zijn compact
– Kan één (of meer) kamers koelen of verwarmen

Nadelen van airconditioners met een buitenunit

– Moeilijk te installeren en vereist de hulp van een gespecialiseerde technicus
– Duurder dan een airconditioner zonder buitenunit
– Kan niet overal worden geïnstalleerd

Een airconditioner met of zonder buitenunit kopen

Bij de keuze tussen een airconditioner met of zonder buitenunit is het belangrijk dat u zich eerst afvraagt of u een buitenmuur hebt waar de airconditioner kan worden geïnstalleerd.

Als dit niet het geval is, zit u al snel met een airconditioner zonder buitenunit. Als u de mogelijkheid hebt om een buitenunit te installeren, is deze keuze altijd aan te bevelen. Met een split unit systeem heeft u geen last van geluidsoverlast en zorgt u ervoor dat uw ruimte efficiënt en structureel wordt gekoeld. De installatie van deze systemen is echter vaak ingewikkelder dan die van een monoblok airconditioner. De systemen zijn ook duurder en u zult de hulp van een professional moeten inroepen. Welk systeem u moet kiezen is dan ook zeer moeilijk te bepalen.

Als u echter alle factoren tegen elkaar afweegt, kunt u concluderen dat, ondanks de moeilijkheidsgraad van de installatie en de hogere aankoopprijs, een vaste airconditioner met een buitenunit de verstandigste keuze is. Split-systemen hebben een hogere koelcapaciteit en werken efficiënter. Ga vóór de aankoop na wat uw mogelijkheden zijn en welk systeem voor u het beste is.

Koeltips: maak uw airconditioner klaar voor de zomer

Wanneer de zomer aanbreekt, moet u beginnen met de voorbereidingen voor het seizoen, als u dat nog niet hebt gedaan. Meer bepaald moet u uw airconditioner – of het nu een centrale, draagbare of raamairconditioner is – klaarmaken voor de zomer met onze nuttige tips over koeling. Met de volgende tips kunt u niet alleen voorkomen dat u deze zomer oververhit raakt, maar ook dat uw bankrekening oververhit raakt door hoge energierekeningen.

Plan een controle van uw airconditioner

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat uw airconditioner tegen zijn taak is opgewassen wanneer u hem op zwoele zomerdagen op volle toeren moet laten draaien. Plan een jaarlijkse controle van uw airconditioner en laat een vakman preventief onderhoud uitvoeren, het koelmiddelpeil controleren en eventuele mechanische problemen met uw airconditioner oplossen. Zelfs als uw airconditioner goed lijkt te werken, kan hij kleine problemen hebben die tot hoge energierekeningen kunnen leiden, om nog maar te zwijgen van de nog hogere reparatiekosten als die kleine problemen grote problemen worden.

Hetzelfde geldt voor raamairco’s en draagbare airconditioners. Je wilt niet dat het buiten gloeiend heet is als je hem voor het eerst gebruikt. Als het nog steeds een beetje fris is, doe dan wat tests op uw airconditioner. Op die manier kunt u problemen opsporen voordat u het extra koelvermogen echt nodig hebt.

Vervang de filters van uw airconditioning

Filteronderhoud is de snelste en eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat uw airconditioner zo efficiënt mogelijk werkt. Of u nu een raam-, centrale of draagbare airconditioner gebruikt, een verstopt filtersysteem kan net zo schadelijk zijn voor uw airconditioner als voor uw luchtkwaliteit. Het is belangrijk om filters regelmatig te controleren en te vervangen, maar het is vooral belangrijk om ze te vervangen voor het lente- en zomerseizoen.

Wanneer een filter te vol is om te functioneren, komen stof en andere deeltjes die de airconditioner aanzuigt vast te zitten op de interne onderdelen en verstoppen de ventilatieopeningen. Door al deze extra stress gaat uw compressor harder en minder efficiënt werken. Het is het beste om minstens twee keer per jaar nieuwe filters te kopen.

Gebruik een stabiele temperatuurinstelling

Zoek een temperatuur waar je je prettig bij voelt en hou je daaraan. Hoe lager de temperatuurinstelling, hoe harder uw airconditioner moet werken. Door een programmeerbare thermostaat te installeren, kunt u uw huis comfortabel houden. Als het erg warm is in uw huis, zet de thermostaat dan niet op de laagste stand om het zo snel mogelijk af te koelen.

Dit zal uw airconditioner alleen maar onnodig belasten. Zet de airconditioner gewoon op de normale temperatuur. Hetzelfde geldt voor draagbare airconditioners en raamairco’s, vooral als zij de enige bron van koeling zijn. Wacht niet tot het buiten 35 graden is om de airconditioner op 20 graden te zetten. Zoek een milde temperatuur die bij u past en stel de airconditioner vóór het heetst van de dag op die temperatuur in. Op die manier heeft uw airconditioner de kamer al afgekoeld wanneer het te warm wordt en hoeft hij niet zo hard te werken om het koel te houden.

Reinig de omgeving van de airconditioner

Struiken, puin en planten kunnen in de zomer onnodige ophoping veroorzaken rond de buitencondensor van de airconditioner, wat de luchtstroom kan belemmeren. Zorg ervoor dat het gebied rond de condensor van de airconditioner schoon en netjes is, zodat hij optimaal kan werken. Bij draagbare airconditioners moet ervoor worden gezorgd dat de uitlaatslang niet tot de maximale lengte is verlengd. Dit zal de efficiëntie van de airconditioner verminderen. Verwijder ook alle voorwerpen in het gebied die de luchtstroom van de airconditioner belemmeren.

Zorg er ook voor dat er niets tegen de achterkant van de airconditioner wordt gedrukt. Hierdoor kan de compressor oververhit raken. Raamairco’s moeten ook worden ontdaan van obstakels om een ononderbroken luchtstroom te garanderen. Als u een airconditioner gebruikt, moet u ook alle vliegenhorren uit het raam verwijderen.

Soorten airconditioners 2023 - Soorten airconditioners airco met verwarming

Koelen: Tips

Er zijn andere manieren om koel te blijven in de zomer. Als u buiten sport, probeer dan uw schema zo te veranderen dat u ’s morgens vroeg of ’s avonds laat sport als het niet zo warm is. Op die manier hoeft u de airconditioning niet aan te zwengelen als u weer binnen bent in de hitte. Het is ook een goed idee om een spray fles met water in de koelkast te bewaren, zodat u uzelf kunt besproeien als u weer binnenkomt na het sporten of tuinieren. Je kunt zelfs een paar ijsblokjes in je spuitfles doen om het op te frissen.

Naast een fles water is het ook een goed idee om een lotion of crème in de koelkast te bewaren om vermoeide voeten mee in te smeren na een wandeling in de zomerhitte. Zorg ervoor dat u op warme dagen veel water drinkt, niet alleen om af te koelen maar ook om gehydrateerd te blijven. Als het kan, bewaar dan altijd een flesje water in de vriezer zodat je het bij de hand hebt als je uitgaat. Het smeltende ijs houdt het water lekker koel. Blijf uit de buurt van alcoholische en cafeïne houdende dranken, aangezien deze uitdroging kunnen veroorzaken.

Als u honger heeft, kies dan voor kleine snacks en kleine maaltijden bestaande uit koud fruit of magere zuivelproducten. Als u heet voedsel kookt op een hete kookplaat, zult u niet alleen oververhit raken, maar uw airconditioner zal ook harder moeten werken om de hogere temperaturen te bestrijden. Als u iets op het fornuis aan het koken bent, is het raadzaam de afzuigkap aan te zetten om een deel van de warmte af te voeren. Of u nu een centrale, een draagbare of een raamairconditioner gebruikt, deze tips voor zomerkoeling houden u en uw huis dit seizoen comfortabel koel.

aircoheater airco verwarmen
Soorten airconditioners | soorten airco's - IZI Cool prijzen
aircoheaters prijzen vergelijken IZI Cool