Split airconditioner IZI Cool, airco met buitenunit

De beste split airco kopen? Koelen in de zomer en verwarmen in de winter dankzij de unieke split airconditioners van IZI Cool.

Interesse in de IZI Cool airco modellen & prijzen? JA:

Split airconditioner IZI Cool, airco met buitenunit

Stap 1 van 2 - Aircoheater offerte

Split airconditioner IZI Cool, airco met buitenunit
Airconditioners van IZI Cool,

Is een split-airconditioner geschikt voor mij?

Split airconditioners en verwarmingssystemen zijn al vele jaren populair in Europa en Zuidoost-Azië, maar de consumenten beginnen nu pas de vele voordelen van de ductless technologie te waarderen. Mini split airconditioners en multi-zone systemen zorgen voor gerichte verwarming en koeling in gebieden waar traditionele HVAC units te duur of onpraktisch zijn.

Split airconditioner 2023 - Aircoheater met verwarming aircoheater in living
Split airconditioner IZI Cool, airco met buitenunit

Hoe split-airconditioners werken

Conventionele airconditioning systemen zijn ingewikkeld, omvangrijk en inflexibel. Veel ontwerpen van gebouwen worden aangepast vanwege het omslachtige lucht distributienetwerk dat samenhangt met centrale verwarmings- en airconditioning systemen. Leidingen verminderen vaak de prestaties van apparatuur als gevolg van lekken, onnauwkeurige dimensionering en opgehoopt vuil. Airconditioners en warmtepompen daarentegen hebben helemaal geen leidingen en registers meer nodig. Elke autonome eenheid bevat alle componenten die nodig zijn om een specifieke ruimte te verwarmen en te koelen.

Een binnen ventilatorconvector is ondergebracht in een aantrekkelijke kast die in het plafond kan worden geïnstalleerd of aan een buitenmuur kan worden opgehangen. Een aparte warmtepomp unit wordt buiten geplaatst, meestal naast de garage of op een plaats weg van de woonruimte. Architecten en ingenieurs worden niet gehinderd door beperkingen bij het leggen van leidingen, wat hen de mogelijkheid biedt de ontwerp mogelijkheden van gebouwen uit te breiden. Door luchtbehandelingskasten op strategische plaatsen te plaatsen, worden koeling en verwarming gegenereerd op de plaats van activiteit, waardoor het geluid van bewegende lucht wordt verminderd, het comfort wordt verhoogd en de energiekosten worden verlaagd.

In nieuwe gebouwen elimineert het gebruik van de units het volledige ruwbouw gedeelte van het project. De meeste installaties zijn in minder dan twee dagen klaar, zodat het gezinsleven zo min mogelijk wordt verstoord. Single-zone binnenunits zijn geschikt voor secundaire kamers, mediakamers, verbouwingen van garages, kelders, opnamestudio’s, datacentra of elke andere ruimte die extra verwarming of koeling nodig heeft.

Voor toepassing in een heel huis kunnen meerdere luchtbehandelingsunits worden aangesloten op één condensor met passende compressor circuits. Elke luchtbehandeling unit heeft zijn eigen afstandsbediening voor een echt op zones afgestemd comfort. Gezinsleden kunnen de temperatuur in verschillende kamers instellen volgens hun persoonlijke comfort voorkeuren.

Voordelen van een split-airconditioner

Split airconditioners bieden een aantal voordelen die interessant zijn voor wie een nieuwe ruimte wil voorzien van airconditioning, een bestaande airconditioner wil vervangen of een heel gebouw wil verwarmen en koelen.

Lagere energiekosten

Minisplitsystemen regelen de werking van de compressor met behulp van geavanceerde invertertechnologie die niet beschikbaar is in conventionele HVAC-units. Een inverter zorgt ervoor dat de unit precies de hoeveelheid stroom levert die nodig is om onder alle weersomstandigheden aan de binnenbelasting te voldoen, door de werking van de compressor te regelen. Split airconditioners bieden de hoogste efficiëntie van alle huidige airconditioners, inclusief SEER-ratings van 13-26. Het vervangen van een conventioneel 10 SEER-systeem dat in de vroege jaren 2000 is geïnstalleerd door een 26 SEER-eenheid kan tot 60 procent besparen op de maandelijkse koelingskosten.

Stil comfort en betere controle

Split airconditioners en warmtepompen werken op lagere snelheden in vergelijking met traditionele ovens en airconditioners. Daardoor zijn ze doorgaans veel stiller en is het sissen van de lucht vrijwel onhoorbaar. Split airconditioners zijn bijzonder effectief in slaapkamers, waar huiseigenaren hun lage profiel en stille werking op prijs stellen. De temperatuurinstellingen kunnen vanuit uw bed worden gewijzigd met de bijgeleverde afstandsbediening.

Doeltreffende verwarming bij lage temperaturen

Conventionele centrale warmtepompen worden alleen aanbevolen voor gebieden met een relatief mild klimaat waar de temperatuur zelden onder de 40 graden Celsius daalt. Bepaalde split-airconditioners zijn uitgerust met speciale hyper-invertertechnologie waardoor de unit zelfs bij temperaturen tot -25 graden Celsius voor een warm comfort kan zorgen.

Ideaal voor oudere woningen

Oudere woningen hebben vaak dikke muren en krappe ruimtes, waardoor het moeilijk of onmogelijk is om grote conventionele HVAC-systemen te installeren. Binnen- en buitenunits kunnen tot 15,24 meter uit elkaar worden geplaatst zonder noemenswaardig rendementsverlies. Dankzij deze flexibiliteit kunnen HVAC-professionals de unit plaatsen voor optimale prestaties en een esthetisch aanzicht.

Verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis

Na enkele jaren werking hopen vuil, puin en andere vervuilende stoffen zich op in de luchtkanalen van een woning. De centrale ventilator voert deze verontreinigende stoffen voortdurend af naar alle kamers in het huis. Een slechte binnenluchtkwaliteit kan leiden tot verschillende aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, allergieën en chronische longaandoeningen. De lucht in een split airconditioner stroomt rechtstreeks door de airconditioner zonder door lange, vuile leidingen te gaan. De lucht wordt gereinigd door een reeks mediafilters en rechtstreeks teruggeblazen in dezelfde ruimte.

Split airconditioner 2023 - Split airconditioner airco met bediening
Split airconditioner IZI Cool, airco met buitenunit

Split-airconditioners

Warmtepompen en airconditioners zijn in opkomst als levensvatbare alternatieven voor lawaaierige raamunits en inflexibele centrale verwarmings- en koelsystemen. Huiseigenaars die een split-airconditioner installeren, profiteren van meer comfort, lage installatiekosten, maximale efficiëntie en een uiterst stille werking. Optionele kenmerken zijn geavanceerde filtratiesystemen, bedrade thermostaten en verbeterde afstandsbedieningen.

Waarom een split-airconditioner kopen?

Of u nu een nieuw huis bouwt en op zoek bent naar een kosteneffectieve en efficiënte manier om uw huis te verwarmen en te koelen, of u wilt uw bestaande huis uitbreiden met hetzelfde idee van verwarmen en koelen op een manier die niet veel kost, u vraagt zich misschien af: wat zijn mini-split airconditioners?

Een eenvoudige beschrijving zou zijn dat zij een hybride zijn van een oudere raamairconditioner en een centraal airconditioningsysteem. Hier zijn enkele manieren waarop een mini-split warmtepomp u tijd, geld en zelfs zenuwen kan besparen wanneer hij in uw huis is geïnstalleerd.

1. bespaar door afzonderlijke airconditioningsystemen te installeren.

Een mini split warmtepompunit heeft vele voordelen. Een daarvan is de mogelijkheid om tot acht binnenunits per buitenunit te installeren. Dit betekent dat kamers of woonruimten hun eigen bron van verwarming en koeling kunnen hebben, die niet afhankelijk is van de rest van het huis. Als u een grote airconditioner installeert met de bedoeling een heel huis te verwarmen, hebt u meestal te maken met warme kamers, koude hoekjes en een oven of airconditioner die veel te vaak moet draaien om de ruimtes te verwarmen die nooit een comfortabele temperatuur bereiken. Mini-split airconditioners zijn een geweldige manier om extra warmte te krijgen, zodat u warm kunt blijven zonder geld te verspillen aan het verwarmen of koelen van ongebruikte kamers.

2. geld besparen door een betere efficiëntie

Een standaardmaat voor de efficiëntie van airconditioning is de SEER-waarde. Dit staat voor Seasonal Energy Efficiency Ratio. In principe betekent een hoger cijfer op deze schaal dat de airconditioner efficiënter is en u geld zal besparen. De overheid schrijft voor dat alle nieuwe airconditioners een SEER-score van ten minste 13 moeten hebben, maar sommige nieuwe mini-split airconditioners scoren tussen 16 en 21 op de efficiëntieschaal. Deze hogere scores betekenen meer geldbesparing voor huiseigenaren.

3. Bespaar tijd met een afstandsbediening voor airconditioners.

Het kan vervelend zijn om voortdurend een thermostaat bij te stellen om te voorkomen dat een kamer te warm of te koud wordt. Mini-split airconditioners worden geleverd met een handige afstandsbediening waarmee u de ingestelde temperatuur overal in de kamer kunt regelen. Bovendien hebben de meeste airconditioners timers en slaapstand-instellingen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig instellen van de thermostaat.

4. de stille werking is goed voor uw gezondheid

Voordat dit soort mini-split airconditioners bestond, was de andere manier om één kamer tegelijk te koelen een raamairconditioner. Afgezien van het feit dat zij het uitzicht uit het raam belemmerden, werd het lawaai van deze apparaten door veel mensen als hinderlijk ervaren. Concentratie werd onderbroken en gesprekken werden vaak geschreeuwd om het lawaai te overstemmen. Aangezien het luide gedeelte van de mini-split airconditioners zich buiten het huis bevindt, bevinden alleen de stille delen zich binnen. Velen die momenteel dit type verwarmings- en koelsysteem gebruiken, zeggen dat zij bijna geen geluid horen wanneer het systeem aan staat.

Een minisplit airconditioner kopen

Waarom zou u de aankoop van een minisplit airconditioner overwegen? Er zijn veel redenen waarom huiseigenaren en bouwers kiezen voor energie-efficiënte mini-split airconditioners. Van stille werking en weinig onderhoud tot de mogelijkheid om elke kamer op zijn eigen comfortniveau te verwarmen in plaats van een hele verdieping of het hele huis in één keer te verwarmen. Sluit u aan bij diegenen die vinden dat hun totale besparingen groter zijn dan verwacht en geniet van het comfort en gemak van uw nieuwe systeem.

Split airconditioner 2023 - Split airconditioner airco in gezicht
Split airconditioners van IZI Cool, airco’s met buitenunit
aircoheater airco verwarmen

Hoe koop ik een split airconditioner?

Moderne airconditioners zijn ontworpen om uitzonderlijk comfort en efficiëntie te bieden in vergelijking met eenheden die iets meer dan een decennium geleden werden vervaardigd. Hoewel er veel opties voor airconditioning zijn, kiezen de meeste huiseigenaren voor een split-airconditioner als hun centrale verwarmings- en koelsysteem. De prestaties van een split-airconditioner kunnen worden verbeterd met een aantal opties om de bedrijfskosten en het geluidsniveau te verlagen.

Split airconditioner onderdelen

Split airconditioners bestaan uit drie afzonderlijke componenten die samenwerken om het binnenklimaat op de juiste manier te conditioneren. In residentiële toepassingen helpt het isoleren van de condensor uit de buurt van de ventilator om het lawaai te verminderen dat gepaard gaat met de werking van de motor en de compressor.

Oven

De ovens zijn verkrijgbaar op aardgas, propaan en stookolie. Elke oven bestaat uit een ontstekingssysteem, een verbrandingskamer, branders en een warmtewisselaar. Wanneer de thermostaat om warmte vraagt, ontsteekt het elektronische ontstekingssysteem een waakvlam die een gas-zuurstofmengsel in de verbrandingskamer doet ontbranden. De ventilator leidt de koelere ruimtelucht door de warmtewisselaar, en de resulterende warmere lucht wordt terug het gebouw in geblazen.

Verdamper spoel

De verdamper spoel is verbonden met de kachel en zorgt voor koeling in de zomer. Als een essentieel onderdeel van het koelcircuit zet de batterij een koelmiddel onder hoge druk om in een vloeistof onder lage druk. De ventilator zuigt de warmere kamerlucht van de retourzijde van de airconditioner door de batterij. De warmte wordt geabsorbeerd door het koelmiddel en de koelere lucht wordt terug in de woonruimte geblazen.

Condensator

De condensor bestaat uit de condensatiespoel, de ventilator en de compressor. Wanneer het met warmte verzadigde lagedruk gas in de condensor komt, wordt het koelmiddel door de mechanische werking van de compressor samengeperst en omgezet in een hogedruk gas. Wanneer het koelmiddel de compressor verlaat en in de condenser spoel terechtkomt, onttrekt een ventilator warmte aan het koelmiddel en geeft die af aan de omgevingslucht.


Technologieën voor split-airconditioning

De technologie van split-airconditioning wordt steeds beter, en er zijn veel verschillende modellen en rendementen waaruit u kunt kiezen. Bij het vergelijken van verschillende merken en modellen is het belangrijk de kwaliteit van het vakmanschap, de ratings en de functies te beoordelen. De meest voorkomende split-systeem configuraties zijn:

Eentraps airconditioning compressor

Een eentraps airconditioning compressor werkt op volle capaciteit, ongeacht de heersende belasting van de ruimte. Single-split airconditioners zijn minder duur, maar ook het minst efficiënt.

Tweetraps airconditioning compressor

Een tweetraps airco compressor draait op een lagere snelheid in mildere omstandigheden. Bij slecht weer treedt de tweede trap in werking en levert meer vermogen. Tweetraps airco compressoren helpen de maandelijkse bedrijfskosten te verlagen, maar zijn duurder om te installeren.

Ventilator met toerentalregeling: Een ventilator met toerentalregeling past het toerental van de ventilator nauwkeurig aan de belasting van de ruimte aan. Bij milde temperaturen verbruikt de ventilatormotor minder elektriciteit, maar biedt hij toch meer comfort dan ventilatoren met één snelheid. Een snelheidsgeregelde ventilator in combinatie met een tweetrapscompressor biedt het best mogelijke comfort en de laagste energiekosten.

SEER-waarde

Airconditioners worden beoordeeld volgens de SEER-norm (Seasonal Energy Efficiency Ratio). In wezen is SEER een maatstaf voor de koelcapaciteit van de eenheid bij een bepaalde temperatuur, gedeeld door de hoeveelheid verbruikte elektriciteit. Een hogere SEER-waarde betekent dat de eenheid efficiënter is.

Split airconditioner 2023 - Split airconditioner airco

Split airconditioner fabrikanten

De grote fabrikanten van split-airconditioners verkopen hun units onder verschillende merknamen om hun marktaandeel te vergroten. In de meeste gevallen zijn de ovens en airconditioners in de productlijn niet van elkaar te onderscheiden. Consumenten wordt geadviseerd na te gaan of de fabrikant uitgebreide classificaties heeft gepubliceerd die wellicht beter op de plaatselijke weersomstandigheden zijn afgestemd. Het is ook belangrijk dat de aanjager, de condensor en de verdamper spoel op elkaar zijn afgestemd voor een optimaal rendement. Het gebruik van een warmtewisselaar met een lagere SEER-waarde en een oude oven met een nieuwe condensatie-unit kan het rendement negatief beïnvloeden en de unit beschadigen.


aircoheater airco verwarmen
Split airconditioners IZI Cool, airco met buitenunit