Voordelen van een monoblock airco: IZI Cool airco zonder buitenunit

De beste monoblock airco kopen? Koelen in de zomer en verwarmen in de winter dankzij de unieke monoblock airco’s van IZI Cool.

Interesse in de IZI Cool monoblock airco modellen en prijzen? JA:

monoblock airco

Stap 1 van 2 - Aircoheater offerte

Voordelen van een monoblock airco: IZI Cool airco zonder buitenunit
Monoblock airco: IZI Cool airco zonder buitenunit

Monoblock airco

Ontdek de types en voordelen van monoblok airco’s. Een monobloc airco is een airco systeem zonder buiteneenheid. airco’s zonder buiteneenheid zijn het populairst als mobiele airco’s, maar ze zijn ook verkrijgbaar als vast geïnstalleerde modellen. Een monoblock airco is een aangenaam alternatief als u geen buitenunit in uw huis of flat kunt of mag installeren. Qua grootte en uiterlijk lijken de modellen een beetje op een radiator. Hieronder kunt u alles lezen over de verschillende modellen, hoe ze werken, de voor- en nadelen, de werking en de prijzen van monoblok airco’s.

Soorten monoblock airco’s

Vaste monoblock airco

Een vaste airco zonder buitenunit is verkrijgbaar in verschillende modellen, namelijk plafondmontage, wandmontage of vloermontage. Monoblock-airco’s moeten op een buitenmuur worden geïnstalleerd. In plaats van een opvallende buitenunit zijn er slechts twee roosters zichtbaar aan de buitenkant van het gebouw. Via deze roosters wordt warme lucht afgezogen en frisse lucht aangezogen. Het koelvermogen van een vast geïnstalleerde monoblock airco is groter dan dat van een mobiel model. De efficiënte werking van een vaste airco verhoogt het comfort in het gebouw.

Mobiele monoblock airco

Een mobiele airco zonder buitenunit kan overal worden geplaatst. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat u elke ruimte kunt koelen op het tijdstip van uw keuze. De aankoopprijs van een mobiele monobloc-airco is veel lager dan die van een vast geïnstalleerde monoblock-airco. Er zijn geen extra installatiekosten en de inbedrijfstelling is zeer eenvoudig.

Een mobiele monobloc-airco moet zijn warme lucht via een uitlaatslang naar buiten kunnen afvoeren. Deze slang, met een diameter van ongeveer 13 cm, moet door een deur, raam of muurrooster naar buiten kunnen. Warme lucht kan echter ook via deze openingen de flat weer binnendringen. Dit maakt een mobiele monoblock airco minder efficiënt dan een stationair model.

aircoheater airco verwarmen

Hoe werkt een monoblock airco?

Een monoblock airco zuigt de warme lucht uit de kamer. Deze warme lucht stroomt door een warmtewisselaar, waar een koelmiddel doorheen stroomt. Een compressor zorgt ervoor dat het koelmiddel door het airconditioningsysteem stroomt. Het middel verdampt en produceert koele lucht. Een ventilator blaast deze koele lucht de kamer in. De koelvloeistof gaat door een condensator en geeft vervolgens zijn warmte af via een luchtkanaal. De koelvloeistof wordt dan weer vloeibaar en het proces kan weer van voren af aan beginnen.

De voordelen van een monoblock airco

– De installatie is betrekkelijk eenvoudig omdat het om één enkele eenheid gaat. Het koppelen van meerdere units (zoals bij splitsystemen met meerdere binnenunits) is geen probleem.

– Minder duur dan een split-systeem met één buitenunit en één of meer binnenunits. Aangezien de installatie minder tijd- en arbeidsintensief is, zijn de kosten lager.

– Als u kiest voor een monoblock-airco voor wand- of plafondmontage, hebt u geen last van een unit die in de weg zit

– Een airco met een aantrekkelijk design voegt zowel een functionele als een esthetische waarde toe aan de ruimte

– Er is geen buitenunit zichtbaar aan de buitenkant van het huis. De enige zichtbare delen zijn de twee ventilatieroosters voor het afzuigen van de warme lucht en het toevoeren van de verse lucht

De nadelen van een monoblock airco

– Een airco zonder buitenunit moet tegen een buitenmuur worden geïnstalleerd. De lucht kan en mag langs deze buitenwand naar buiten worden geblazen. Een monoblock-airco is in dit opzicht minder flexibel dan een split-airco

– Bij de mobiele versie kan de afvoerpijp wat onpraktisch zijn. De pijp moet buiten door een raam, deur of muurrooster kunnen worden gehangen om de warme lucht te kunnen afvoeren. Dit komt de efficiëntie niet ten goede, aangezien de warme lucht langs dezelfde weg terug het huis in kan stromen.

– De werking is minder geschikt voor grote ruimten

– De buitenunit van een airco is het onderdeel dat meestal het meeste lawaai maakt. Bij een monoblock-airco bevindt de koelmotor zich in dezelfde eenheid in het huis, wat resulteert in een hoger geluidsniveau.

Installatie van een monoblock airco

Een mobiele monoblock airco kan gemakkelijk bijna overal worden geïnstalleerd. Bij een permanent geïnstalleerde monoblock-airco zijn er een aantal aspecten die vóór de installatie in aanmerking moeten worden genomen. De muur of het plafond moet stabiel genoeg zijn om de airco te dragen. Het toestel moet dicht bij een buitenmuur worden geplaatst, zodat de airco zijn warmte via slangen aan de buitenlucht kan afgeven.

De luchtstroom mag niet worden belemmerd, b.v. door meubilair en gordijnen aan de binnenzijde en door planten en luiken aan de buitenzijde. De monoblock airco mag niet in direct zonlicht of te dicht bij een warmtebron worden geplaatst. De eenheid moet dan veel meer energie gebruiken om de warmte te verwerken.

Hoe bedien ik een monoblock airco?

Een monoblock-airco kan worden bediend op het apparaat zelf of via een afstandsbediening. Sommige fabrikanten bieden modellen aan die kunnen worden bediend via een app op uw smartphone. Vaste monoblock airco’s kunnen worden aangesloten op een thermostaat. Op die manier kan de temperatuur in een kamer gedurende een bepaalde periode van de dag automatisch worden ingesteld.


Prijs van een monoblock airco

De prijs van een airco zonder buitenunit hangt af van een aantal factoren, zoals het merk, het type constructie, de vereiste capaciteit en de toegankelijkheid van de plaats waar de unit staat. De prijs van een monoblock-airco inclusief installatie ligt tussen 2.500 en 5.000 euro. Is de airco geïnstalleerd in een particulier huis dat meer dan 10 jaar oud is? Dan betaalt u slechts 6% in plaats van 21% BTW op arbeid en materialen.

Werken met een geregistreerde aannemer is hier een eerste vereiste. De instapprijs voor een mobiele monoblock airco ligt rond de 800 euro, de prijzen voor de luxere modellen kunnen oplopen tot ongeveer 1500 euro. Met een mobiele monoblock-airco hoeft u alleen de stekker uit het stopcontact te halen en zijn er geen extra installatiekosten.

8 Voordelen van een monoblock airco

Het regelen van de temperatuur in uw huis is een belangrijk onderdeel van uw dagelijks comfort, maar uw huidige airco kan meer kwaad dan goed doen. Verouderde en inefficiënte units kunnen ervoor zorgen dat u in vlammen opgaat tijdens de hete zomermaanden die voor de deur staan. Als u besloten hebt uw koelsysteem te upgraden, krijgt u te maken met een aantal opties die u een beetje in verwarring kunnen brengen. U moet ervoor zorgen dat u de verschillende opties onderzoekt, zodat u degene kunt vinden die voor u geschikt is.

Een van de beste opties zijn airco’s. Deze eenheden bestaan al enige tijd, maar ze worden vaak genegeerd. Maar als je deze eenheden weglaat, kun je een geweldige kans missen. Hieronder vindt u enkele van de voordelen van airconditioning om u te helpen beslissen of airconditioning iets voor u is.

1. bespaar geld met een monoblock airco.

Uw huis koel houden tijdens een hete zomer kan een grote aanslag zijn op uw portemonnee, en in plaats van te betalen voor een spannende strandvakantie, ziet u uw euro’s het raam uitgaan. De energieprijzen stijgen van jaar tot jaar en het einde van uw facturen is nog niet in zicht. Een van de belangrijkste factoren in deze kosten is de inefficiëntie van uw huidige unit. Met een opgewaardeerde airco kunt u uw maandelijkse kosten aanzienlijk verlagen. Aangezien ze aanzienlijk minder energie verbruiken, zullen uw facturen drastisch dalen aangezien u naar verluidt 20-30 procent per maand kunt besparen door over te schakelen op een airco.

2. beter voor het milieu

De hogere efficiëntie van deze units helpt ook uw koolstofvoetafdruk aanzienlijk te verkleinen. De units kunnen strategisch worden geplaatst in meerdere kamers, en elk kan onafhankelijk worden bediend. Zo kunt u de units in een bepaalde kamer laten werken zonder ook andere kamers te moeten koelen die u niet wilt koelen. Dit vermindert het energieverbruik in het hele huis, wat de impact op het milieu vermindert en u op zijn beurt geld bespaart. Alle componenten verbruiken ook aanzienlijk minder energie dan hun conventionele tegenhangers. Dit is één kleine stap die u kunt zetten om de toekomst van onze planeet te beschermen.

3. meer comfort met een monoblock airco

Wanneer u een airco installeert, hebt u de volledige controle over waar u deze wilt plaatsen en hoeveel units u nodig hebt. U kunt het overal in uw huis plaatsen zonder grote vernielingen. Zoals u waarschijnlijk heeft gemerkt, hebben verschillende delen van uw huis verschillende temperaturen. Terwijl het in de ene kamer het grootste deel van de tijd koud is, kan het in een andere kamer constant vochtig zijn. Daarom heeft uw huis meer dan één alles-in-één systeem nodig. Met deze toestellen kunt u ze in warme kamers plaatsen om de temperatuur beter te regelen.

4. aan ieders temperatuurbehoefte te voldoen.

In uw familie zijn er waarschijnlijk verschillende meningen over hoe koud of warm uw huis moet zijn. Vaak heb jij het warm terwijl een ander familielid in een deken ligt te bevriezen. Dit kan uiterst problematisch zijn als uw koeleenheid de temperatuur van het hele huis moet veranderen. Met airco’s kunt u de temperatuur voor elke kamer afzonderlijk instellen, waardoor iedereen tevreden blijft en u ruzie door onaangename temperaturen kunt voorkomen.

5. Stille werking van een monoblock airco.

Veel opties kunnen lawaaierig en hinderlijk zijn, waardoor u zich thuis niet kunt ontspannen of werken. Ze kunnen ook uw vermogen om gezond te slapen belemmeren en u de hele nacht wakker houden omdat ze aan en uit gaan. Omdat de hoofdcomponenten van een kanaalloze airco zich buiten uw huis bevinden, vindt een groot deel van de werking plaats buiten uw woonruimte, waar u het niet hoeft te horen. U merkt waarschijnlijk niet eens dat het apparaat aan staat, terwijl u nog steeds van de gekoelde lucht geniet.

6. airco’s vereisen weinig installatie

Deze draadloze airco’s vergen weinig tijd en moeite om in uw huis te installeren, en een aannemer kan de klus in veel minder tijd klaren dan een traditioneel model. Grote kanaalopties vereisen een aanzienlijke verstoring van uw huis, verstoren uw dagelijkse routine en kunnen meerdere weken in beslag nemen. De installatie van leidingen vereist soms het openen van muren en het doorstaan van het hele vernietigings- en reparatieproces. Aan de andere kant vergen kanaalloze airco’s veel minder tijd om te installeren en vereisen ze slechts kleine aanpassingen aan uw huis. Je zou binnen een dag een nieuw systeem kunnen hebben.

7. verwarming met een monoblock airco.

Wanneer u uw huidige systeem vervangt door deze nieuwe units, vervangt u niet alleen uw airco, maar ook uw verwarmingssysteem. Alle voordelen van persoonlijke controle, efficiëntie en comfort gelden ook voor het verwarmen van uw huis dankzij een airco met verwarming. Met airconditioning met verwarming bespaart u niet alleen aanzienlijk op elektriciteitskosten in de zomer, maar ook op verwarmingskosten wanneer het kouder wordt. Dit is een echt allesomvattende oplossing die u het hele jaar door zal helpen.

8. de kwaliteit van de lucht te verbeteren

De kwaliteit van de lucht in uw huis is een andere belangrijke factor voor het comfort van uw leefruimte, en een slechte luchtkwaliteit kan een aanzienlijke invloed hebben op de gezondheid van uw gezin. Onzichtbare deeltjes die in uw huis zweven, kunnen allergieën verergeren, ademhalingsproblemen doen toenemen en ziekten verspreiden. De meeste conventionele kanalensystemen werken de verspreiding van deze problemen in de hand en moeten regelmatig worden schoongemaakt om ze te voorkomen.

Deze regelmatige schoonmaakbeurten kunnen duur en tijdrovend zijn. De uitgebreide filtratie in ductless systemen kan een aanzienlijk aantal in de lucht zwevende deeltjes elimineren die de luchtkwaliteit in uw huis beïnvloeden. Plus, deze units zijn veel makkelijker schoon te houden.


Een monoblock airco kopen

Uw koelsysteem is een belangrijk onderdeel van het comfort van uw huis, en er zijn veel opties die u kunt overwegen. Er is een breed scala van verschillende soorten airco’s, en u moet de tijd nemen om de beschikbare opties te bekijken. U wilt niet iets missen dat u kan helpen. Hoewel deze specifieke systemen vaak over het hoofd worden gezien, zullen de volgende voordelen van monoblock airco’s u laten zien waarom u ze niet moet negeren als een haalbare optie.

Waarom een monoblock airco zonder buitenunit kopen?

De laatste jaren wordt geconstateerd dat de zomers in ons land steeds heter en zwoeler worden. Dit heeft te maken met klimaatverandering. De warmere zomers zorgen ervoor dat steeds meer mensen in België overwegen airconditioning in hun huis te installeren. Als u airconditioning overweegt, is de volgende vraag welk type airconditioning geschikt of wenselijk is voor uw situatie. Veel huiseigenaren kiezen ervoor een airco zonder buitenunit te installeren. Dit type airco heeft een aantal voordelen ten opzichte van airco’s met een buitenunit.

Voordelen van een monoblock airco 2023 - Voordelen van een monoblock airco close up airco

airco’s zonder buiteneenheid kopen bij IZI Cool

Wat is precies de toegevoegde waarde van een airco zonder buitenunit? In dit artikel worden de belangrijkste voordelen van een airco zonder buitenunit uitgelegd.

1. minder installatiewerk vereist

Een airco zonder buitenunit heeft stroming naar buiten, maar het is niet nodig een aparte unit buiten te installeren. Daarom wordt dit type airco ook wel een monoblock airco genoemd: Alle apparatuur die nodig is voor een goede airco zit in één airco. De airco zonder buitenunit hoeft alleen binnenshuis te worden opgesteld en geïnstalleerd. En dat scheelt een hoop installatiewerk. Dit betekent echter niet dat een airco zonder buitenunit goedkoper is dan een airco met een buitenunit.

2. IZI airco: geen buitenunit

Een ander voordeel van een monoblock of airco zonder buitenunit is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over waar u de airco buiten moet plaatsen. Moet de buitenunit of split-airco aan de muur worden gemonteerd of op het dak worden geplaatst? En waar precies op de muur of op het dak? Dit zijn de lastige vragen die niet hoeven te rijzen bij een airco zonder buitenunit. Let erop dat een airco altijd op de buitenlucht moet worden aangesloten.

Dus moest er een gat geboord worden en een filter geplaatst. Maar al met al, heeft een externe eenheid niets met jou te maken. Daar is ook niets mis mee: Een ventilatieopening voor uw airco is veel onopvallender en minder lelijk dan een grote unit die aan de gevel of het dak van uw huis hangt.

3. een kosteneffectieve keuze als klimaatregeling oplossing

Een derde voordeel van de airco zonder buitenunit is de aantrekkelijke prijs.

monoblock airco’s zijn relatief goedkoop, in tegenstelling tot split airco’s (d.w.z. airco’s met één buiteneenheid). Met een monoblock bespaart u niet alleen ruimte, maar ook geld. Afgezien van de lagere kosten zijn monoblock-airco’s ook uit financieel oogpunt interessant omdat zij relatief weinig energie verbruiken. Als u bijvoorbeeld kiest voor een mobiele airco in uw huis (die u in een stopcontact kunt steken en die mobiel is), zult u aanzienlijk meer energiekosten hebben dan met een monoblock.

monoblock airco’s zijn energie-efficiënter. En dat merkt u elke maand aan uw lagere energierekening. Het nadeel kan zijn dat een monoblock nog steeds meer energie verbruikt dan een split-airco. Maar toch: in vergelijking met een mobiele airco in uw huis bespaart u heel wat energie.

4. minder geluidsoverlast in uw buurt.

airco’s die geen buitenunit hebben, zijn veel stiller dan die met een buitenunit. Dit betekent dat uw buren of degenen die buiten zitten geen last zullen hebben van uw airco. Dit argument is voor veel mensen een goede reden om te kiezen voor een monoblock-airco in plaats van een split-airco.

5. Als u een monoblock airco zonder buitenunit wenst, hebt u keuze te over.

Het mooie van airco’s zonder buitenunit is dat er een ruime keuze is aan modellen, merken en types. Het gamma moderne monoblock-airco’s is groter dan ooit tevoren. U hoeft dus niet bang te zijn dat u uw ideale airco zonder buitenunit niet kunt vinden.

IZI Cool monoblock airco’s zijn er in een breed scala van modellen en prijsklassen. Bekijk het productassortiment van een professionele leverancier zoals IZI Cool en profiteer zo van de vele voordelen van een monoblock airco zonder buitenunit.